Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Quiche s parmskou šunkou, sušenými rajčaty, fazolkami a mozzarellou

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 138 kJ /
1 467 kcal
Bílkoviny85,26 g
Tuky111,87 g
Vláknina12,50 g
Cholesterol 912 mg
Sodík 4,61 g
Sůl11,47 g
Sacharidy23,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Fazolky povaříme 10 minut v osolené vodě, scedíme a prudce zchladíme ledovou vodou. Krok 2: Šunku a rajčata nakrájíme na proužky, mozzarellu na kostičky. Krok 3: Těsto zlehka vyválíme a pak ho prsty vytvarujeme do kulaté formy. Poklademe ho vychladými fazolkami, rajčaty, mozzarelou a šunkou. Krok 4: Vejce prošleháme se šlehačkou a zakysanou smetanou, osolíme, opepříme a nalijeme na náplň koláče. Krok 5: Vložíme do trouby rozpálené na 200°C a pečeme 30-35 minut. Podáváme teplé i studené.

Zveřejněno 4. 9. 2009

Poznámka autorky Eliza

Upraveno podle časopisu Nejlepší recepty.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Roxw

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Roxw

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

andrea završanova , holandsky kluk syrarna 13. 11. 2014 12:21
jaky rozmer formy na peceni na tento kolac mam koupit? dik:-K

Quiche jsem si oblíbila při pobytu ve Francii a tahle náplň je zajímavá a chutná :-p:yes: Proto jsem udělala spolu se salátem k dnešnímu obědu a pochutnali jsme si ;-)Díky za inspiraci :-8

Magdalenko, sušená rajčata z olivového oleje, naložená.
Jendo, na tvůj recept quiche lorraine jsem narazila, když jsem si ověřovala, jestli ten svůj můžu vložit ;-). Znám, je vynikající...:-p Děkuji za body a upečte - pokud máte rádi zmíněné suroviny, nebudete litovat. :-)

Eli, když jsem viděl název receptu, s úsměvem jsem na něj klikl v předtuše, kdo bude autorem:-/. A trefil jsem se;-). Koláč je skvělý a rychlý:-p:-p:-p. Už jsem ho pekl http://www.toprecepty.cz/recept/6473-quiche-lorrai...:-). Klasicky kouzelná fota. Posílám pátý bodík. :-!:-)):yes::yes::yes:

Prosím, sušené rajčata "suché" alebo vytiahnuté z oleja po naložení?
Ď.

Elizo - ty bys měla na fotkách užasné snad i ..... A tohle navíc vypada hodně jedle. Slané koláče máme rádi.:yes::-p +;-)

Janinko, už znáš - řekni nahlas "KIŠ" ;-):-D Prostě slaný koláč, původem z Francie...

Já jsem ráda, že ty pokrmy s těmi názvy raději vůbec neznám:-)), ale rozhodně bych to prubla:-p:yes:

Eli, ty jsi ďábel. Nádhera. :yes:+

A já druhý :-), slaných koláčů není nikdy dost, včera jsme zrovna jeden hodně podobný dojedli :-p Z Tvých fotek, Eli, jsem dostala hlad :-8:-D

Jsem moc ráda, že ti za tuhle parádu, hodnou vyzkoušení, můžu dát první bod.;-):yes:

Tématické fráze:
těstoviny s parmskou šunkou, quiche recept, quisch, quiche, gnocchi se sušenými rajčaty, těstoviny se sušenými rajčaty, quisch recept, recepty se sušenou šunkou, těstoviny se šunkou a rajčaty, jednohubky se šunkou, jednohubky se sušenou šunkou, těstoviny se sušenou šunkou, těstoviny se sušenými rajčaty a mozzarelou, slaný koláč se sušenými rajčaty, recept na quiche, recept quiche, mozzarella recepty, španělské jednohubky, quiche s mozzarelou, testo na quisch

Suroviny:
těsto listové, lusky fazolkové, šunka parmská, rajče sušené, sýr mozzarella, smetana ke šlehání, smetana zakysaná, vejce, pepř, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu