Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 961 kJ / 469 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,30 g |
Tuky | 29,50 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 106 mg |
Sodík | 286 mg |
Sůl | 0,60 g |
Sacharidy | 31,50 g |
Postup přípravy
Po dvou minutách vypneme plamen a necháme celou směs v klidu vychladnout.
Pote ji nalijeme do cedníku, který jsme vystlali plátnem a necháme vykapat. Krok 3: V plátnu zůstane cca 150 g smetanové riccoty, chuťově se blížící k mascarpone. Syrovatku můžeme dále použít např. do těst. Krok 4: Jelikož nemám teploměr, zkoušela jsem dle rad na internetu vyrobit ricottu bez něho a podařilo se. Ovšem není až tak hrudkovitá, jak bych si představovala. Také jsem použila kupované 3% mléko. Příště zkusím tučnější. Krok 5: Metoda bez teploměru: Krok 6: Mléčnou směs bedlivě sledujeme. Pokud se nám na povrchu začne táhnout škraloup a po obvodu se tvoří jemné bublinky, je správný čas na citronovou stavu.
Zveřejněno 9. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domaci smetanova ricotta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6VpL
Moje poznámka
Domaci smetanova ricotta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6VpL
Nejnovější recepty
Zbouchnuté brambory
Přidáno před 9 hodinami
Skořicové podkovy
Přidáno před 18 hodinami
Jedlé balíky slámy
Přidáno 22. 10. 2025 06:20:03
Šátečky z listového těsta plněné tvarohem
Přidáno 21. 10. 2025 20:28:55
Pohanková kaše s tofu
Přidáno 21. 10. 2025 18:04:03
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno 21. 10. 2025 15:33:40
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví
Ludmila B před 8 minutami
Jablečný koláč s karamelem
Nikijaho před 34 minutami
Švestkový crumble
olgaja před 59 minutami
Jednoduchý domácí chleba
Pavel1987 před 1 hodinou
Kyselica a řízky z růžovek
Kajkajak před 1 hodinou
Hraběnčiny francouzské brambory
Nebe1276 před 2 hodinami
Pomazánka z ricotty a sušených rajčat
katka.gregor@gmail.com před 3 hodinami
Nejrychlejší hřibová omáčka
KrisZaezemi před 4 hodinami
Kuřecí nudličky s ananasem
Libotovska před 6 hodinami
Dýňová polévka s pórkem
Majka214 před 6 hodinami
Tématické fráze:
riccota,
ricotta,
ricotta recepty,
domácí riccota,
domácí riccota ze syrovátky,
recepty riccota,
domaci vyroba ricotty,
riccota recepty,
ricotta výroba,
jak vyrobit sýr ricotta,
ricotta recept,
recept riccota,
sýr riccota kde koupit,
rikota,
ricotta ze syrovátky,
kde koupit sýr ricotta,
výroba ricotty ze syrovátky,
domácí výroba sýrů ricotta,
ricota,
jak se dělá ricotta
Suroviny:
mléko plnotučné,
smetana,
sůl,
šťáva citronová,
kyselina citronová,
Komentáře (61)
ach můj bože!! (podívejte do pravidel)syrovátka!!!, a ještě někoho opravuje
...ach bože, sirovátka!!!
Nemusí být každý zbožíznalec
(ricotta má kolem 10% tuku, dělá se ze sirovátky. Zkusil jsem to 1x a vřele to nedoporučuji - výsledek neodpovídá vynaloženému úsilí
Výrobu mascarpone jsem na TOP nenašel, takže si dovolím
http://www.labuznik.cz/recept/vyroba-mascarpone-2/
asi jsme někde udělala chybu. protože nemám teploměr, tak jsem to asi zahřála víc. Je možné, že díky tomu je riccota kyselá? nebo se stala chyba jinde? diky
jinak je nutno dodat, že pravá, italská riccota se vyrábí ze syrovátky, prostě je to syrovátkový tvaroh.
přes počáteční peripetie se dílko nakonec podařilo
ráda přidávám další bodík a obrázky, jestli neva
měla jsem domácí mléko a 31% smetanu, fakt.. mohu jen doporučit
ale pozor
monikaK: Dekuji..