Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové kostky na provensálu

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 379 kJ /
1 047 kcal
Bílkoviny170,82 g
Tuky26,29 g
Vláknina6,76 g
Cholesterol 320 mg
Sodík 432 mg
Sůl0,80 g
Sacharidy29,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na olej dáme orestovat nakrájenou cibuli, přidáme červenou papriku, provensálské koření a sůl, na kostky nakrájené maso, zalijeme vodou a necháme dusit. Krok 2: Když je maso poloměkké, přidáme kapii, rajče a papriku nakrájené na proužky, dusíme dál. Krok 3: Za chvíli dáme nastrouhanou okurku (nebo cuketu) a zahustíme solamylem, který rozpustíme v trošce vody.

Zveřejněno 6. 9. 2009

Poznámka autorky Bibinka

Doma dost zeleniny a vzpomínka na Balkánský guláš ve mě vyvolala další improvizaci-moc dobrá šťávička.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qYvy

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qYvy

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Bibi,dnes jsem dělala,ta omáčka je moc dobrá,dala jsem foto:-p:yes:

Výborné :-)

Bibinko:-)už když jsem zahlédla fotku tohoto jídla,tak jsem okamžitě věděla že je to tvé dílko:-p.Ta šťávička tě vždy prozradí-myšleno kladně;-):-D.Vypadá to moc a moc dobře,ovšem já to jíst nemůžu(papriky:-().Ale to neznamená,že tuhle dobrůtku nemůžu uvařit rodince;-).Tudíž posílám boďku a ukládám:-)

No to ti dík, že jsi mi to připomněla, já ho úplně vynechala, ale už je tam. Ta okurka pustí tu svou vodu s chutí salátovky, tudíž je ŠŤávy víc a má ještě lepší chuť, ale těžko se to popisuje, může se dát cuketa a nebo taky nic;-)Nejdůležitější roli mají papriky a kapie.

Pravda je, že rozdušené papriky nám nevadí. Ta rajčata totiž v surovinách chybí...:-)Možná zkusím, jen mi ještě napiš, jakou funkci má v omáčce ta okurka, vždyť žádnou velkou chuť nemá... Ta se dává až na závěr?

Eli, ty papriky by jste tam ani necítili ani neviděli,(to červený co tam vidíš, to zbylo z rajčat a kdyby byly oloupaný, tak tam nebude vidět nic( toho bych se nebála, oni se úplně rozdusí, ale ta Šťávička je jedinečná, to s ničím jiným prostě nahradit nejde:-p a my máme rádi všechno šťavnaté, proto to množství šťávy;-)Možná, že tvoje maminka taky;-)

Bibi, připomínáš mi mojí mámu, ta také dělá šťávy tolik, že pomalu vytéká z talíře...:-D Tudíž si táta může několikrát přidat přílohu (i když se kvůli tomu většinou pohádají...:-D;-) - vysvětlím - táta je skoro 3x těžší než máma).
Určitě jste si pochutnali, my bohužel nejíme teplé papriky, ale jinak hezký recept.

Bibi, to vypadá úžasně:yes::yes: Šťáva k rýži patří a ty tvoje jsou vždy super. :-p:yes:

Tohle vypada uzasne, uz je v oblibenych a brzy vyzkousim. Davam veliky bodik :yes:

Tématické fráze:
vepřové kostky, vepřové kostky recept, co uvarit z veprovych kostek, vepřové kostky recepty, vepřové maso plátky na zelenině, vepřové kostky na provensálském koreni, horní čermná rajče, vepřové kostky pro děti, vepřové kostky -recept, recept veprové kostka, vepřove kostky jinak, kostky vepřového, veprové recepty, veprove jkostky, recept vepřová, recept veprove kostky, vepřové kostky na rajčata, papriky provensálské, papriky provensálské, veprove kostky co uvarit

Suroviny:
maso vepřové, cibule, kapie červená, paprika čerstvá bílá, okurka salátová, rajče, koření provensálské, paprika sušená sladká, solamyl, sůl, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu