Vepřové kostky na provensálu

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: 60 minut 4 porce Vepřové maso 9 názorů

Suroviny

800 g vepřového masa
1 cibule
1 červená kapie
1 bílá paprika
1/2 salátové okurky (nebo cukety)
1 rajče
1 vrchovatá lžička provensálského koření
1 lžíce červené sušené papriky
1 lžíce solamylu
sůl
olej
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na olej dáme orestovat nakrájenou cibuli, přidáme červenou papriku, provensálské koření a sůl, na kostky nakrájené maso, zalijeme vodou a necháme dusit.

  2. Když je maso poloměkké, přidáme kapii, rajče a papriku nakrájené na proužky, dusíme dál.

  3. Za chvíli dáme nastrouhanou okurku (nebo cuketu) a zahustíme solamylem, který rozpustíme v trošce vody.

Poznámka

Doma dost zeleniny a vzpomínka na Balkánský guláš ve mě vyvolala další improvizaci-moc dobrá šťávička.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 13 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové kostky na provensálu

  • mimosa mimosa

    Bibi,dnes jsem dělala,ta omáčka je moc dobrá,dala jsem foto:-p:yes:

    Odpovědět

  • Markettta Markettta

    Výborné :-)

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Bibinko:-)už když jsem zahlédla fotku tohoto jídla,tak jsem okamžitě věděla že je to tvé dílko:-p.Ta šťávička tě vždy prozradí-myšleno kladně;-):-D.Vypadá to moc a moc dobře,ovšem já to jíst nemůžu(papriky:-().Ale to neznamená,že tuhle dobrůtku nemůžu uvařit rodince;-).Tudíž posílám boďku a ukládám:-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    No to ti dík, že jsi mi to připomněla, já ho úplně vynechala, ale už je tam. Ta okurka pustí tu svou vodu s chutí salátovky, tudíž je ŠŤávy víc a má ještě lepší chuť, ale těžko se to popisuje, může se dát cuketa a nebo taky nic;-)Nejdůležitější roli mají papriky a kapie.

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Pravda je, že rozdušené papriky nám nevadí. Ta rajčata totiž v surovinách chybí...:-)Možná zkusím, jen mi ještě napiš, jakou funkci má v omáčce ta okurka, vždyť žádnou velkou chuť nemá... Ta se dává až na závěr?

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Eli, ty papriky by jste tam ani necítili ani neviděli,(to červený co tam vidíš, to zbylo z rajčat a kdyby byly oloupaný, tak tam nebude vidět nic( toho bych se nebála, oni se úplně rozdusí, ale ta Šťávička je jedinečná, to s ničím jiným prostě nahradit nejde:-p a my máme rádi všechno šťavnaté, proto to množství šťávy;-)Možná, že tvoje maminka taky;-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Bibi, připomínáš mi mojí mámu, ta také dělá šťávy tolik, že pomalu vytéká z talíře...:-D Tudíž si táta může několikrát přidat přílohu (i když se kvůli tomu většinou pohádají...:-D;-) - vysvětlím - táta je skoro 3x těžší než máma).
    Určitě jste si pochutnali, my bohužel nejíme teplé papriky, ale jinak hezký recept.

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Bibi, to vypadá úžasně:yes::yes: Šťáva k rýži patří a ty tvoje jsou vždy super. :-p:yes:

    Odpovědět

  • paajus paajus

    Tohle vypada uzasne, uz je v oblibenych a brzy vyzkousim. Davam veliky bodik :yes:

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: vepřové kostky co uvarit z veprovych kostek vepřové kostky recept horní čermná rajče vepřové kostky pro děti vepřové kostky -recept papriky provensálské papriky provensálské veprove kostky co uvarit veprove kostky na celeru s cervenou kapii šťáva na vepřové kostky vepřové kostky šťavnaté veprove kostky paprika rajce veprove provensalske okurka zapekané těstoviny s provensalem veprove kostky v omacce veprove kostky okurkama teplé vepřové kostky vepřová s provensálem recepty veprove na kostky

Zapomněl/a jsem heslo