Vepřové kostky na provensálu

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: 60 minut 4 porce Vepřové maso 9 názorů

Suroviny

800 g vepřového masa
1 cibule
1 červená kapie
1 bílá paprika
1/2 salátové okurky (nebo cukety)
1 rajče
1 vrchovatá lžička provensálského koření
1 lžíce červené sušené papriky
1 lžíce solamylu
sůl
olej
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na olej dáme orestovat nakrájenou cibuli, přidáme červenou papriku, provensálské koření a sůl, na kostky nakrájené maso, zalijeme vodou a necháme dusit.

  2. Když je maso poloměkké, přidáme kapii, rajče a papriku nakrájené na proužky, dusíme dál.

  3. Za chvíli dáme nastrouhanou okurku (nebo cuketu) a zahustíme solamylem, který rozpustíme v trošce vody.

Poznámka

Doma dost zeleniny a vzpomínka na Balkánský guláš ve mě vyvolala další improvizaci-moc dobrá šťávička.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 479 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové kostky na provensálu

  • mimosa mimosa

    Bibi,dnes jsem dělala,ta omáčka je moc dobrá,dala jsem foto:-p:yes:

    Odpovědět

  • Markettta Markettta

    Výborné :-)

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Bibinko:-)už když jsem zahlédla fotku tohoto jídla,tak jsem okamžitě věděla že je to tvé dílko:-p.Ta šťávička tě vždy prozradí-myšleno kladně;-):-D.Vypadá to moc a moc dobře,ovšem já to jíst nemůžu(papriky:-().Ale to neznamená,že tuhle dobrůtku nemůžu uvařit rodince;-).Tudíž posílám boďku a ukládám:-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    No to ti dík, že jsi mi to připomněla, já ho úplně vynechala, ale už je tam. Ta okurka pustí tu svou vodu s chutí salátovky, tudíž je ŠŤávy víc a má ještě lepší chuť, ale těžko se to popisuje, může se dát cuketa a nebo taky nic;-)Nejdůležitější roli mají papriky a kapie.

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Pravda je, že rozdušené papriky nám nevadí. Ta rajčata totiž v surovinách chybí...:-)Možná zkusím, jen mi ještě napiš, jakou funkci má v omáčce ta okurka, vždyť žádnou velkou chuť nemá... Ta se dává až na závěr?

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Eli, ty papriky by jste tam ani necítili ani neviděli,(to červený co tam vidíš, to zbylo z rajčat a kdyby byly oloupaný, tak tam nebude vidět nic( toho bych se nebála, oni se úplně rozdusí, ale ta Šťávička je jedinečná, to s ničím jiným prostě nahradit nejde:-p a my máme rádi všechno šťavnaté, proto to množství šťávy;-)Možná, že tvoje maminka taky;-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Bibi, připomínáš mi mojí mámu, ta také dělá šťávy tolik, že pomalu vytéká z talíře...:-D Tudíž si táta může několikrát přidat přílohu (i když se kvůli tomu většinou pohádají...:-D;-) - vysvětlím - táta je skoro 3x těžší než máma).
    Určitě jste si pochutnali, my bohužel nejíme teplé papriky, ale jinak hezký recept.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Bibi, to vypadá úžasně:yes::yes: Šťáva k rýži patří a ty tvoje jsou vždy super. :-p:yes:

    Odpovědět

  • paajus paajus

    Tohle vypada uzasne, uz je v oblibenych a brzy vyzkousim. Davam veliky bodik :yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: vepřové kostky vepřové kostky recept co uvarit z veprovych kostek vepřové kostky recepty vepřové maso plátky na zelenině vepřové kostky na provensálském koreni horní čermná rajče vepřové kostky pro děti vepřové kostky -recept recept veprové kostka vepřove kostky jinak kostky vepřového veprové recepty veprove jkostky recept vepřová recept veprove kostky vepřové kostky na rajčata papriky provensálské papriky provensálské veprove kostky co uvarit

Zapomněl/a jsem heslo