Krkonošské kyselo
Voňavý houbový pokrm navinulé chuti pochází z Krkonoš a připravíme ho z kvásku. Servírujeme ho tak, že uvařené brambory a smažená vejce zalijeme uvařeným kyselem. Kyselo podáváme s krajícem chleba.
Suroviny pro 7 porcí
7porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 292 kJ / 1 743 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 93,06 g |
Tuky | 50,78 g |
Vláknina | 17,20 g |
Cholesterol | 1,55 g |
Sodík | 781 mg |
Sůl | 1,26 g |
Sacharidy | 221,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 11. 8. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krkonošské kyselo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3yLx
Moje poznámka
Krkonošské kyselo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3yLx
Nejnovější recepty
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 2 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 17 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 18 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 18 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 18 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 2 hodinami
Kedlubnové zelí
Merylas před 3 hodinami
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 4 hodinami
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 19 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 20 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 22 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 23 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 23 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo 15. 6. 2025 11:05
Ražniči v zapékací misce
Valis 15. 6. 2025 10:50
Tématické fráze:
krkonošské kyselo,
krkonošské kyselo recept,
recept na krkonošské kyselo,
pravé krkonošské kyselo,
krkonošské kyselo z kvásku recept,
krkonosske kyselo s houbami,
houby na kyselo,
krkonošké kyselo,
šumavské kyselo,
nakládané houby na kyselo,
recept krkonošské kyselo,
houbové kyselo,
krkonožské kyselo,
recepty krkonošské kyselo,
kyselo,
krkonošské kyselo-recept,
krkonošské kyselo z kvásku,
krkonošské houbové kyselo,
krkonošsky kyselo,
krkonošské recepty
Suroviny:
voda,
kvásek,
houby,
sůl,
kmín celý,
cibule,
vejce,
brambory,
olej
Komentáře (20)
Pravé kyselo
Takže pokud chcete pravé pravé kerkonošské kyselo na městský způsob, tak si tam dejte všechny výše zmíněné vylepšující ingredience, jen prosím NÉ smetanu. A pokud chcete speciál, tak si udělejte kyselo tak husté, že budete muset mít sílu, abyste ho umíchali, a po zchladnutí takové kyselo ztuhne jak rosol. Ředit ho můžete mlékem dodatečně a takové kyselo vám vydrží v ledničce uskladněné mnohem déle.