Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ostré filé na kapustovém pyré

Hodnocení receptu je 4,9 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 048 kJ /
1 207 kcal
Bílkoviny112,87 g
Tuky22,70 g
Vláknina25,20 g
Cholesterol 362 mg
Sodík 526 mg
Sůl0,90 g
Sacharidy125,08 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Kapustu na malé proužky a obojí uvaříme v osolené vodě doměkka. Vodu scedíme, přidáme máslo, smetanu, osolíme, opepříme a jemně rozmačkáme. Krok 2: Cibulky a chilli papričku nakrájíme na jemné proužky. Krok 3: V pánvi rozehřejeme olej, obojí podusíme, dáme stranou a udržujeme v teple. Filé osušíme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Krok 4: Do pánve, kde jsme smažili cibulky a papričku přidáme olej a opečeme rybu dozlatova. Krok 5: Na talíře rozdělíme pyré a kousky ryby, které posypeme osmaženými cibulkami a chilli papričkou. Ozdobíme jemně nakrájenou cibulovou natí.

Zveřejněno 21. 2. 2013

Poznámka autorky maris

Kdo má rád víc pálivé, použije víc chilli papriček.

Zdroj: F.O.O.D., mírně upraveno

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ykEn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ykEn

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

rozmarynaH: moc děkuju, mám radost:-K:-)

Hanis: Tobě taky moc děkuju a omlouvám se, že tak pozdě:-8:-)

Letos jsem zasadila plantáž kapusty a velmi se jí daří. Receptů na téma "kapusta" je tady několik desítek stran, ale tvůj recept, Maruško, tak ten mi teda dostal:yes::yes::yes::yes:

Posílám bod a pochvalu - bylo to strašně dobré! A to pyré s kapustou budu určitě vařit i k jinému masu :-K :yes:

Ještě jednou moc děkuju a budu ráda, když někdo vyzkouší.;-):-)

Maruško, moc se líbí tento recept, krása,:-p:-p:yes::yes::-K

:yes: krása a to kapustové pyré nemá chybu:-p:-K

Moc pekny recept..jednoduchy a napadity..:yes::yes:

maris: ne, to nevidím:-) ale někdy používám šedé buněčky mozkové:-D:-D:-D;-) dělám to totiž jako ty.. zbude kapusta, vařím z ní a s ní:-D:-D;-)

:-p:yes:

Moc vám všem děkuju:-):-K
medmic - tak kapusta je tam právě moc dobrá, ale když ji nemáte rádi, tak bych asi volila jen bramborovou kaši.:-)
Rebi - Ty mi snad vidíš do kuchyně, či co:-O:-D:-D

krásný, svěže barevný recept:yes::yes::-);-)
Maruško, tobě jistě zbyla kapusta ze závitků, vi´d:-? tak jsi vymyslela tuto dobrotu:yes: já kapustu miluju a recept si ukládám:-K:-)

Tá kaša z kelu a zemiakov je super nápad, radím do repertoáru!

Filé bych si opravdu dal, typický nepřekořeněný skvělý rybný recept.
ake přílohy bych se bál... A žena mi ji právě zakázala (z duše nesnáší kapustu) ;-(
:yes::-)

Maruško krásné a moc:-K:-p:yes:Ta příloha je velice zajímavá:yes:

Tématické fráze:
recepty na file, rybí filé kapusta, treska seda recepty, treska s květákovým piré, ryba s květákovým piré, kapustove pire, pyré z papriček, kapusové pyré, rybí filé s kapustou, pire z kapusty, kaustové pyré, treska s kapustovým pyré, rybní file

Suroviny:
filet rybí, brambory, kapusta, chilli paprika čerstvá, smetana, máslo, cibulka jarní, olej olivový, sůl, pepř

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu