Postup přípravy
Krok 1: Vezmeme pstruha, omyjeme pod tekoucí studenou vodou, odšupinujeme a posolíme z obou stran i zevnitř. Pokmínujeme celým kmínem a pokapeme citronem. Necháme odležet asi půl hodinky.
Krok 2: Poté obalíme v hladké mouce, trošku oklepeme mouku a vkládáme do rozpáleného tuku (Do tuku proti přepálení vkládám kousek syrové mrkve). Smažíme ze všech stran a nezapomeneme nakonec propéct hřbet. Odložíme na ubrousek, aby se vsáknul tuk a podáváme s bramborami v úpravě jak máme rádi.
Zveřejněno 2. 3. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Smažený pstruh jak ho dělal můj taťka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7Jgy
Moje poznámka
Smažený pstruh jak ho dělal můj taťka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7Jgy
Nejnovější recepty
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno před 8 hodinami
Květák bez smažení
Přidáno před 10 hodinami
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno před 13 hodinami
Cuketová směs na cokoli
Přidáno před 19 hodinami
Broskvový páj s tvarohem
Přidáno před 20 hodinami
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno 1. 7. 2025 13:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sněhový rybízový koláč
upavla před 8 hodinami
Pomerančovo-meruňkový nanuk
Sahula před 8 hodinami
Pravý vepřový guláš
MichalP před 12 hodinami
Vepřový perkelt
MichalP před 12 hodinami
Brambory zapečené s uzeným a cibulí
Elen0766 před 12 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Veronika834 před 13 hodinami
Tvarohovo-citrónová bábovka
Lendoulinecek před 14 hodinami
Bramborové noky (gnocchi) se smetanou a sušenými rajčaty
NikolaP před 15 hodinami
Kuřecí stehna po provensálsku
E. J. K. před 16 hodinami
Tématické fráze:
jak usmažit pstruha,
jak smažit pstruha,
jak dlouho smažit pstruha,
pstruh ve fritáku,
jak na pstruhy,
obalovany pstruh,
recept na smaženého pstruha,
smažený pstrh,
jak na pstruha,
smažený psruh,
smaženy pstruch,
jak dlouho smažit pstruha?,
pstruh obalovany,
vánoční smažený pstruh,
jak dlouho smzit pstruha,
smayeny pstruh,
pstruh na pánvy,
smazenypstruh,
pstruh po polsku,
jak smažit pstruhy
Suroviny:
pstruh,
kmín celý,
sůl,
mouka hladká,
citron,
olej
Komentáře (12)
"odšupinujeme"?
Taťka byl asi fajnovka
No, proti gustu...
Jani děkuji je to naše oblíbená rybka.
jumanji,mám pocit že pstruh ani příliš není cítit rybinou,ale někdy vyzkouším.