Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žmolenková polévka se zeleninou

Žmolenková polévka se zeleninou je tradiční český pokrm, který spojuje bohatou chuť domácí žmolenkové zavářky s čerstvou zeleninou. Tato sytá a výživná polévka je ideální volbou pro chladné dny, kdy zahřeje.

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bahula Bahula

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 40 min

50 min (10 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 498 kJ /
836 kcal
Bílkoviny27,21 g
Tuky60,97 g
Vláknina10,80 g
Cholesterol 559 mg
Sodík 292 mg
Sůl0,62 g
Sacharidy39,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ze sádla a mouky usmažíme jíšku. Krok 2: Do hotové jíšky vklepneme vejce a mícháme, dokud se neutvoří žmolky. Krok 3: Zalijeme vývarem, přidáme jemně nakrájenou zeleninu a necháme asi 30 minut vařit, dokud zelenina nezměkne.

Zveřejněno 1. 3. 2013

Poznámka autorky Bahula

Zeleninu můžete obměňovat podle ročního období. Celkem by jí mělo být asi 250 g. Tip: V létě je dobrý zelený hrášek, květák, zelená petrželka, v zimě kořenová zelenina nebo naložená či mražená.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GKpL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GKpL

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:-)<3:yes::yes: Jednoduchá a výborná. :-K

Mňááám...já takové polívky miluju, zrovna dneska jsem jednu takovou odsud vařila a měla úspěch převeliký...:yes::-p

Výborná :yes:

Irrena:Snad bude chutnat :-K:-K:-K

Právě mi bublá na sporáku:yes::yes::yes:

Tuhle polévku jsem dnes vařila poprvé, ale určitě budu dělat častěji. Je to :-p a velmi rychlá:yes::yes: . Posílám zasloužený bodík.:-K

Tak, polévky vařím všelijaké, ale s vejcem smaženým s jíškou jsem ještě nedělala:-8:-8 hned jak dojíme kotel fazolačky, vyzkouším:yes::yes:

dělám také,ale na másle,dá se to dělat s jakoukoliv zeleninou.mám malá vnoučata a vždy s ní uspěji:-)

dělám úplně stejně, jenom s tím rozdílem, že místo hladké mouky dávám dětskou krupičku, je to fofrem a je moc dobrá:-p;-):yes::-)

Jája: Bujon určitě hned, jak vléváš vodu ;-);-)

Zeptám se za "nezkušené kuchaře"... a kdy tam vložím ten bujón? to v receptu chybí....Díky.

Takovou polívku taky dělám, hodně podobně, říkám jí polévka z vaječné jíšky.:yes::yes::yes::yes::yes::-K

moc dobra, jednou jsem delala s hraskem a petrzelkou jenom, byla uzasna! Udelam tuto brzy, pripmona mi detstvi, dekuji za recept:yes:a jo, je tu uz mockrat, ale kdo to ma najit, kdyz tomu kazdy rika jinak:-)):-K

lomačka 1. 3. 2013 19:47
Jééé , mi tomu říkáme pětiminutovka:-p:-D:-D:yes:

Krásná polívečka:yes:

Tématické fráze:
zeleninová polévka, žmolenková buchta, polévky recepty, pucíkatá polévka, žmolečková polévka, pucíkatá polévky, žmolenková polívka, zeleninové polévky, zeleninová polévka recept, zmolky do polivky, žmolenková buchta s ovocem a pudinkem, polevka se zeleninou, polivka se zeleninou, zeleninove recepty, žmolenkova poévka, polivka zeleninova s vejcem, polévka se smaženou zeleninou, žmolenková placka, jíška do fazolačky, pucíkatá polívka

Suroviny:
sádlo, mouka hladká, vejce, vývar zeleninový, sůl, mrkev, hrášek, fazolky zelené, cuketa

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu