Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 44 325 kJ / 10 594 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 236,98 g |
| Tuky | 727,98 g |
| Vláknina | 33,36 g |
| Cholesterol | 814 mg |
| Sodík | 22,14 g |
| Sůl | 54,71 g |
| Sacharidy | 756,88 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z kvásku a uvedených surovín, okrem oškvarkov, vymiesime cesto. Necháme v teple kysnúť, ale iba mierne, nie ako klasické kysnuté cesto.
Krok 2: Potom cesto vyvaľkáme na 2 cm hrúbku, natrieme čiastočne pomleté a čiastočne nasekané oškvarky, cesto preložíme sprava doľava a zhora dolu. Po 10-15 min znovu vyvaľkáme na 2 cm a preložíme, po ďalších 10min ešte naposledy vyvaľkať a skladať.
Krok 3: Potom zasa vyvaľkáme na 2 cm, vykrajujeme, dávame na plech, potierame vajcom a pečieme asi pri 200 stupňoch asi 15 až 20 min. Pred pečením necháme stáť na plechu, kým sa rozpáli rúra.
Zveřejněno 15. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Škvarkové pagáčiky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6KLL
Moje poznámka
Škvarkové pagáčiky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6KLL
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 13 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 19 hodinami
Babiččina vánočka
Přidáno před 21 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční věnec
Stefi.f před 2 hodinami
Kokosová očka
Sima1996 před 8 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 11 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 11 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 11 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 11 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 12 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 12 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 13 hodinami
Tématické fráze:
pagaciky,
škvarkové pagáčiky,
recept na škvarkové pagáčky,
převalované pagáčky,
škvarkové pagáčiky recept,
skvarkove pagace,
kvarkov pagiky,
škvarkové placky,
recepty škvarkové pagáčiky,
škvarkové pagáčky,
škvarkové placky prevalovane,
pgaiky,
převalované škvarkové pagáčky,
škvarkové,
škvarkové pagáče převalované,
převalované škvarkové placky,
převalované těsto se škvarkama,
kapustové pagáčiky,
převalované škvarkové pagáče,
škvarkové p
Suroviny:
droždí,
mléko,
cukr,
mouka hladká,
sůl,
vejce,
olej,
mléko,
škvarky
Komentáře (7)
Přeji hodně uspěchu.
JS
www.sum.cz
Nechámm mu čas a bude třikrát prohněteno.
na švehlíkověwww.sum.cz
Ja osobne s českým jazykom kontakt mám stále, nemám s českým jazykom ani českou kultúrou ani českými občanmi žiadne problémy. Problémy vyrábajú politici. Tiež ma prekvapuje, že mládež má problém s porozumením druhého jazyka.
Mali by ste sa rozhodnúť v akom jazyku teda chcete do Toprecetov Váš recept pridať.
Dnes, keď po rozdelení Československa už neexistuje denný kontakt s obidvomi jazykmi, takáto nepresnosť jazykovej kultúre neprospieva. Hlavne mladá generácia má určité problémy (sám som sa o tom viackrát presvedčil tak na jednej strane ako aj na druhej) a ťažkosti s porozumením druhého jazyka, čo kedysi (nie tak dávno) bolo nemysliteľné. Mne to pripadá veľmi smutné.