Suroviny
Porce: 1.5 l
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 56 934 kJ / 13 608 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,20 g |
| Tuky | 1 500,28 g |
| Vláknina | 9,80 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 14 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 21,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do tří umytých a dobře vysušených zavařovacích sklenic dáme do jedné půlku hlavičky oloupaného česneku a 4 sušené čili papričky. Přidáme 2 dcl zelené bazalky a 1/2 litru oleje a uzavřeme.
Krok 2: Do druhé láhve dáme to samé bez čili papriček.
Krok 3: Do třetí láhve dáme jen fialovou bazalku a olej.
Krok 4: Na teplém místě necháme 5 týdnů macerovat a opět protřepáváme.
Stejný postup jako u octů - do čistých sklenic dáme pár lupínků bazalky, dva stroužky česneku a jednu papričku do toho prvního, do druhého jen česnek a do třetí jen pár lístků fialové bazalky.
To, co jsme vyndali z nakládání, krásně rozmixujeme, přidáme kávovou lžičku provensálského koření a lžíci pořádnou vepřového sádla. Promícháme a uzavřeme do skleničky od dětské přesnídávky. Víc toho nebude.
Stejný postup jako u octů - do čistých sklenic dáme pár lupínků bazalky, dva stroužky česneku a jednu papričku do toho prvního, do druhého jen česnek a do třetí jen pár lístků fialové bazalky.
To, co jsme vyndali z nakládání, krásně rozmixujeme, přidáme kávovou lžičku provensálského koření a lžíci pořádnou vepřového sádla. Promícháme a uzavřeme do skleničky od dětské přesnídávky. Víc toho nebude.
Zveřejněno 7. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Oleje bazalkové, bazalková pasta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VPlX
Moje poznámka
Oleje bazalkové, bazalková pasta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VPlX
Nejnovější recepty
Šťavnatí švábi
Přidáno před 13 hodinami
Těstoviny zapečené s brokolicí a šunkou
Přidáno před 16 hodinami
Kapustová polévka s houbami
Přidáno před 18 hodinami
Pomazánka z pečeného česneku a špetky parmazánu
Přidáno před 21 hodinami
Boloňská čočková omáčka
Přidáno před 22 hodinami
Domácí qurrito z HF
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sumec keříčkovec na kmínu
Kajkajak před 5 hodinami
Dršťková polévka
Sahula před 6 hodinami
Dršťková polévka z jižní Moravy
Sahula před 6 hodinami
Kuřecí kousky v zakysané smetaně s česnekem
MarketaAn před 7 hodinami
Škvarkový koláč (placky)
Merylas před 9 hodinami
Indický Naan chléb
Vinka před 9 hodinami
Krupicová kaše
Roobass před 11 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Nanina před 12 hodinami
Pikantní zeleninovo-těstovinový salát
Jan Nemec před 12 hodinami
Kuře na kari s jablky
hajibuni před 12 hodinami
Tématické fráze:
cili papricky v oleji,
výroba bazalkového oleje,
pasta z čili papriček,
nakládání sušených rajčat,
olej z bazalky,
nakládání bazalky,
nakládání bazalky do oleje,
nakladani cili papricek,
recepty z bazalky,
čili pasta recept,
nakladane cili papricky,
nakladana bazalka,
čili pasta,
vyroba cili pasty,
čili papričky recepty,
bazalka nakládání,
pasta z čili papričky,
nakládané papričky,
nakládání papriček,
čili papričky
Suroviny:
olej,
bazalka čerstvá,
fialová bazalka,
česnek,
chilli paprika sušená,
olej
Komentáře (11)
"Stejný postup jako u octů - do čistých sklenic dáme pár lupínků bazalky, dva stroužky česneku a jednu papričku do toho prvního, do druhého jen česnek a do třetí jen pár lístků fialové bazalky." - zalévá se to tedy octem?
A pokud ano, tak pastu děláš z toho, co bylo v oleji nebo v octu?
Jsem rád, že je tady na topreceptech další chlap