Piškot se šlehačkovým krémem
Piškot se šlehačkovým krémem a jahodami je klasický dezert, který okouzlí svou jednoduchostí a chutí. Jemný piškotový základ doplněný nadýchaným šlehačkovým krémem a čerstvými, šťavnatými jahodami tvoří dokonalou kombinaci, která potěší každého milovníka sladkostí.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 493 kJ / 2 747 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 68,88 g |
| Tuky | 123,06 g |
| Vláknina | 4,50 g |
| Cholesterol | 1,55 g |
| Sodík | 598 mg |
| Sůl | 1,26 g |
| Sacharidy | 338,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu vyhřejeme na 180 °C.
Oddělíme žloutky od bílků. Krok 2: Korpus: Vyšleháme bílky s cukrem dotuha (když vytáhneme šlehač, musí v bílkové hmotě zůstat špičky v místě vytažení šlehacích metliček). Krok 3: V další míse si vyšleháme žloutky s olejem do světlé pěny, postupně budeme do pěny ze žloutků přidávat mouku a bílky, opatrně mícháme. Krok 4: Těsto nalijeme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C do zrůžovění. Krok 5: Krém: Vyšleháme šlehačku se ztužovačem a přidáme bílý jogurt, dle chuti můžeme osladit. Krok 6: Vychladlý piškot si rozpůlíme, na jednu půlku natřeme část krému, poklademe jahody nakrájené na malé kousky, jahody opět potřeme krémem a přiklopme druhou půlkou piškotu (celý moučník si můžeme oříznout, aby byl souměrný). Zdobíme dle libosti, já potřela zbylým krémem, ozdobila jahodami a odřezky z piškotu.
Oddělíme žloutky od bílků. Krok 2: Korpus: Vyšleháme bílky s cukrem dotuha (když vytáhneme šlehač, musí v bílkové hmotě zůstat špičky v místě vytažení šlehacích metliček). Krok 3: V další míse si vyšleháme žloutky s olejem do světlé pěny, postupně budeme do pěny ze žloutků přidávat mouku a bílky, opatrně mícháme. Krok 4: Těsto nalijeme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C do zrůžovění. Krok 5: Krém: Vyšleháme šlehačku se ztužovačem a přidáme bílý jogurt, dle chuti můžeme osladit. Krok 6: Vychladlý piškot si rozpůlíme, na jednu půlku natřeme část krému, poklademe jahody nakrájené na malé kousky, jahody opět potřeme krémem a přiklopme druhou půlkou piškotu (celý moučník si můžeme oříznout, aby byl souměrný). Zdobíme dle libosti, já potřela zbylým krémem, ozdobila jahodami a odřezky z piškotu.
Zveřejněno 10. 3. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Piškot se šlehačkovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BExX
Moje poznámka
Piškot se šlehačkovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BExX
Nejnovější recepty
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 45 minutami
Grinchův elixír
Přidáno před 15 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 18 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 19 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánočka III
Marcela.Ma. před 57 minutami
Kapří hranolky
loing před 10 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 10 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 10 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 10 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 10 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 11 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 12 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 12 hodinami
Tématické fráze:
krem na piskot,
pečení piškotu,
piskot s kremem,
levný piškot s kremem,
peceny piskot s kremem,
moučník se šlehačkovým krémem,
chyby při pečení piškotu,
piškot s krémem a jahody,
pečený piškot,
lehke kremy na piskot,
piškotový moučník s krémem,
rychlý piškot s krémem a ovocem,
piškot z bílků,
krém do piškotu,
korpus se slehackou a pecenym bananem,
recept na lahodné kostky se šlehačkovým krémem,
diskuze o slehačkovým krému,
co se zbylym kremem a odrezky,
piškot se šodo,
co se zbylym piskotem
Suroviny:
cukr krupice,
mouka hladká,
mouka hrubá,
vejce,
olej,
smetana ke šlehání,
ztužovač šlehačky,
jogurt bílý holandia,
jahody
Komentáře (24)
Dovolím si upozornit, ve slově " omlouvám" chybí písmenko.
Takže se omouvám, už na Vaše recepty nebudu negativně reagovat. A mimochodem - nevím, kde jinde podle nereg. zvědavce prudím, na jiné stránky nechodím a tady se snažím být vždy slušná, což dokazují i níže napsané komentáře.
Takže ještě jednou pardon
Už som to opravila.