Čabajská klobása - "Csabai kolbász"
Čím dál víc lidí má v oblibě doma vyráběné uzeniny, protože ty kupované nejsou vždy kvalitní. Pokud k tomu máte podmínky, stanou se vaše čabajské klobásky vaším majstrštykem.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 52 050 kJ / 12 440 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2 010,07 g |
Tuky | 426,79 g |
Vláknina | 41,23 g |
Cholesterol | 6,50 g |
Sodík | 114,13 g |
Sůl | 280,00 g |
Sacharidy | 123,50 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 5. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čabajská klobása - "Csabai kolbász"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vZG5
Moje poznámka
Čabajská klobása - "Csabai kolbász"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vZG5
Nejnovější recepty
Vaječný bagel
Přidáno před 20 hodinami
Jednoduché a rychlé rizoto s ředkvičkami
Přidáno před 22 hodinami
Tartaletky s rebarborovým pudinkem
Přidáno před 22 hodinami
Chuťovky s uzenou vepřovou panenkou
Přidáno před 22 hodinami
Brynzáky s opečenou šunkou a cibulkou
Přidáno před 22 hodinami
Bramborové placičky se špenátem a vejcem
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kiwi řezy - jemné a osvěžující
Pralenka před 1 hodinou
Hovězí líčka na kávě
Antonausprag před 1 hodinou
Cikánské párky podle oujezdské babičky
Nympheas před 3 hodinami
Polévka s vločkami
Kajkajak před 5 hodinami
Těstoviny s mletým masem a brokolicí
Marylka před 6 hodinami
Pohanka s listovým špenátem
TondaJ před 6 hodinami
Krémové těstoviny s kuřecím masem
tara23 před 7 hodinami
Kopřivový špenát
radekfiala před 8 hodinami
Utopenci - nejlepší co známe
Eva S. před 9 hodinami
Rychlá tvarohová buchta s povidlím jako hanácké koláče
Koffi před 12 hodinami
Tématické fráze:
domácí čabajská klobása,
čabajka recept,
domácí čabajka,
recept na pravou čabajku,
čabajská klobása domácí výroba,
recept na cabajskou klobasu,
recept na čabajku,
domaci cabajka recept,
recept na cabajky,
domácí čabajky,
recept na domácí maďarské klobásy,
madarska cabajka recept,
prava madarska cabajka,
domácí slovenské klobásy,
cabajka,
klobásy recepty,
recept na domácí slovenské klobásy,
čabajky recept,
maďarské klobásy čabajky,
recept na klobásy
Suroviny:
plec vepřová,
kmín mletý,
sůl,
rychlosůl,
cukr moučkový,
pepř mletý,
česnek,
paprika sušená sladká,
paprika sušená pálivá,
střeva vepřová
Komentáře (38)
Pokud bys můj článeček bral důkladně, zjistil bys , že mi vůbec nejde o recept, který dosud nemám ,ale o to proč musí někdo tvrdit , že ten jeho recept na "Čabajku " je ten opravdu pravý. Ty bys to tvrdil ??? A to ,že jsem rodilý Bratislavčan , nevylučuje , že nejsem Slovák.Tak si to prosím trochu urovnej. Ale o vlastní recept vůbec nejde. Zarazila mě jen agresivita předřečníka.Je na každém ,jak si klobásy udělá.Musím dodat , že se nezlobím a už se ani nebudu vyjadřovat.Tvůj recept také vyzkouším .Může to být ten, který hledám a souhlasím i s tím co píšeš o uzení klobás .Máš úplnou pravdu. Zdraví Tě Milan P.
Pri studenom údení by nemala byť teplota dymu väčšia ako 25°C. Tento typ údenia si vyžaduje pomerne dlhú dobu – 2 až 5 dní, ale má silné konzervačné účinky. Konzervačné látky dymu preniknú hlboko do mäsa. Uplatňuje sa aj silné vysušenie mäsa, pričom straty na hmotnosti mäsa bývajú aj okolo 35 %. Výrobky, ktoré sa údili studeným dymom sú veľmi trvanlivé.
Zdraví Milan P.
Já používám na nakládání většinou jen sůl, udím jen 6 hodin, pak ještě 6 h horkovzduch a holt mrazím. Znalci tvrdí, že je to zločin, ale zatím si ještě žádný z nich ničeho nevšiml, ani u dál tepelně zpracovaných výrobků- párky, špekáčky, uzené, pancetty, slanina, ani u klobás, podávaných " zasyrova". Pragandu přidávám jen do sušených klobás a salámu, ale ty se dělají minimálně. A " hovadzinka " je u čabajky hovadina.
Přidal jsem pár obrázků vlastních výrobků. A po mých zkušenostech se držím s kořením při zemi. Ono někdy méně , znamená více.Oceňuji i práci svého předřečníka ,který objasnil, kdo vlastně vymyslel čabajku.Patří to vůbec sem ???Myslím si , že mi je to jedno!!! Tento recept se nedá pokazit a klobásky jsou výborné. POKUD... je nepřesolíte!!! S tím opatrně.Pomůže jen zkoušení.
A zase--- nedosolené se dají jíst, p ř e s o l e n é -vyhodit.
Milan P.
1. "Černé koření" se česky jmenuje pepř.
2. Ale to je spíš dojem či pocit: Vždycky se mi zdálo, že v čabajce cítím i tymián.
VeŠ: to neni čabajka som Slovák s Bekešskej čabi to je parodia na našu klobásu a urážka predkov
Chci se do toho pustit,a nevím.
Dík za radu. Michal.
Tu je original recept : Na 10kg masa...20dkg sladkej papriky,5dkg palivej papriky,20dkg soli,3dkg cesnaku a 2dkg mletej rasce.Ja ich udim na studenom dyme 2-3 dni(zalezi na hrubke klobas),bukove alebo dubove drevo.Je to nebicko v papulke a vydrzi mi bez chladnicky niekolko mesiacov.O tyzden ich budem robit tak mozno pridam aj foto a kompletny postup.
A máš plusový bod! (Plussz pontot kaptál!)