Suroviny
Porce: 4 velké
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 686 kJ / 3 271 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 314,19 g |
Tuky | 167,20 g |
Vláknina | 58,45 g |
Cholesterol | 692 mg |
Sodík | 4,26 g |
Sůl | 9,76 g |
Sacharidy | 103,21 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do opláchnutého a osušeného masa ostrým dlouhým nožem utvoříme cca 5cm široký otvor (viz foto) a vytřeme ho hořčicí. Ze 150 g anglické slaniny upravíme špalíček, který do otvoru opatrně zasuneme, otvor zajistíme párátky, nebo špejlemi a pro udržení tvaru maso omotáme nití (provázkem). Takto připravené maso osolíme a lehce opepříme.
Krok 2: Celer nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle, cibuli nakrájíme nadrobno a bůček nakrájíme na drobnější kostičky.
Krok 3: Z poloviny hlávky zelí odřízneme přibližně čtvrtinu křehčí části, nakrájíme ji na velice jemné proužky a odložíme stranou na pozdější použití. Zbylou část s hrubšími košťály nakrájíme nahrubo.
Krok 4: V papiňáku rozehřejeme olej a kostičky bůčku osmahneme do světle růžové barvy. Přidáme cibuli a chvilku restujeme. Vše odhrneme stranou, volžíme maso a necháme ho ze všech stran zatáhnout. Zatáhnuté maso zasypeme celerem, přidáme nahrubo nakrájené zelí a podlijeme rozvařeným masoxem. Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a dáme na silný plamen. Když začne hrnec syčet, plamen ubereme na minimum a pod tlakem vaříme 45 minut.
Krok 5: Poté hrnec stáhneme z plamene, ochladíme, pomocí delší vidličky nebo vařečky upustíme z ventilu případný tlak a hrnec otevřeme.
Krok 6: Měkké maso z hrnce vytáhneme, odstraníme párátka a nitě a maso uchováme v teple.
Krok 7: Vydušenou šťávu pomocí šťouchadla na brambory zlehka rozmělníme, přidáme odloženou, jemně pokrájenou část zelí a česnek. Lžíci mouky rozmícháme ve studené vodě. Množství určíme podle toho, jak hustou chceme mít závěrečnou “zelovou šťávu“ (nejméně 100 ml). Vlijeme do hrnce a již bez pokličky na mírném plameni za občasného zamíchání provařujeme 10 minut. Dle potřeby dochutíme solí a pepřem.
Krok 8: Maso nakrájíme na porce a podáváme se zelím a bramborovým knedlíkem. Hodí se i obyčejné vařené brambory.
Zveřejněno 22. 3. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí plněné, v čínském zelí dušené (pro papiňák)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kjQX
Moje poznámka
Hovězí plněné, v čínském zelí dušené (pro papiňák)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kjQX
Nejnovější recepty
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno před 8 hodinami
Cuketová buchta s čokoládou Margot
Přidáno před 8 hodinami
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 8 hodinami
Jemná buchta s mletým mákem
Přidáno před 8 hodinami
Květákové karí placičky
Přidáno před 21 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Řezy se zakyskou
Koffi před 59 minutami
Bábovka...
Marcela0123 před 1 hodinou
Plovdivské maso
Barunka1 před 2 hodinami
Pohanková pomazánka se sušenými rajčaty a pažitkou
Lucille před 2 hodinami
Blesková šlehačková bábovka
kajapece13 před 2 hodinami
Kuskusový salát s cuketou
AndreaAbb před 2 hodinami
Africké kuře
Hypnos před 2 hodinami
Šťouchané brambory
Benetka před 2 hodinami
Kuřecí prsa Kung pao s mandlemi
Severynka před 3 hodinami
Pizza Valencia
Alena194 před 3 hodinami
Tématické fráze:
pekingské zelí dušené,
čínské zelí recepty,
dusene pekingské zelí,
plnene cinske zeli,
hovězí dušené v zelí,
dušené zelí z čínského zelí,
bucek z jednoho hrnce s celerem s hlavkovim zelím,
čínské zelí dušené s masem,
použití čínského zelí,
dusene pekinske zeli,
hovězí dušené vcelku,
plněné pekingské zelí,
pekinské zelí recepty,
zpracování čínského zelí,
jak vypada cinsky zeli,
hovězí maso plněné zelím,
hovězí dušené v hlavkovem zeli,
dušené zelí z pekingského zelí,
použití čínského zelí,
cinsky zeli plněné
Suroviny:
hovězí zadní,
slanina anglická vcelku,
bůček uzený,
celer,
cibule,
hořčice,
zelí čínské,
masox,
voda,
mouka hladká,
česnek,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (21)
Haničko,mě právě zbyla celá půlka zelí,když jsem předevčírem dělala salát,tak co s tou druhou
Bibinko