Perníčky
Kdyby se měly sesbírat všechny receptury na perníčky, vydá to na velkou knihu. Každý má doma svůj oblíbený a originální recept, který oprašuje každý rok před Vánoci. A pokud jej nemáte, vyzkoušejte recept níže.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 24 715 kJ / 5 907 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 106,76 g |
Tuky | 208,18 g |
Vláknina | 29,10 g |
Cholesterol | 1,29 g |
Sodík | 329 mg |
Sůl | 0,63 g |
Sacharidy | 887,09 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny suroviny smícháme a vytvoříme tak tuhé těsto, které můžeme nechat přes noc uležet v chladu.
Krok 2: Těsto vyválíme na plát silný asi na 5 milimetrů a vykrajujeme oblíbené tvary, které přeneseme na plech s pečicím papírem.
Krok 3: Předehřejeme troubu na 150 °C. Pečeme asi 20 minut.
Krok 4: Po upečení můžeme perníčky pomazat rozšlehaným bílkem, aby měly lesklý povrch. Zdobíme cukrovou polevou.
Zveřejněno 23. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Perníčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0zX
Moje poznámka
Perníčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0zX
Nejnovější recepty
Oblíbená žemlovka
Přidáno před 6 hodinami
Jablečný koláč se skořicí
Přidáno před 6 hodinami
Těstoviny s dýní a rajčaty
Přidáno před 7 hodinami
Cuketovo-brokolicová polévka
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí kousky s domácí omáčkou à la Uncle Ben’s
Přidáno před 19 hodinami
Pečené kuře na paprice
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrušková marmeláda
Michal_amater před 5 hodinami
Domácí kečup
Darwin před 7 hodinami
Dvacetiminutový švestkový koláč
káťa před 7 hodinami
Sýrová topinka
VendaS před 8 hodinami
Nekynuté koláčky, taštičky - křehké
danielle72 před 8 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Bohunka37 před 9 hodinami
Lečo bez zavařování
David Salamánek před 10 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Aky_89 před 11 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Miroslav73 před 13 hodinami
Polévka z vývaru
Kajkajak před 15 hodinami
Tématické fráze:
zdobení vánočních perníčků,
vánoční perníčky,
vánoční perníčky zdobení,
zdobeni pernicku,
vánoční perníčky recept,
perníčky zdobení fotogalerie,
čím zdobit vánoční perníčky,
zdobení vánočních perníčků recept,
jak zdobit vánoční perníčky,
zdobení perníčků recept,
zdobení velikonočních perníčků,
zdobení perníčků foto,
zdobeni na pernicky,
zdobeni vanocnich pernicku foto,
šablony na zdobení perníčků,
levné perníčky,
recept na zdobení perníčků,
poleva na pernicky recept,
poleva na vánoční perníčky,
zdobeni pernicku sablony
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
máslo,
med,
kakao,
vejce,
prášek do perníku,
koření do perníku
Komentáře (14)
180 g moučkového cukru (dvakrát prosít), 1 bílek, pár kapek citrónové šťávy
Nedejte na rady a polevu nikdy nevyšlehávejte. Při zdobení by se „rozpíjela“ a pevnou rovnou čáru byste s ní nenamalovali. Polevu jen lehce promíchejte. Naberete-li ji na lžíci, měla by velmi pomalu stékat a na hladině vytvářet čáru, která zůstane pár vteřin pevná. Stéká příliš rychle a na hladině se vám čáry nevytvářejí, je třeba přidat cukr. Je možné, že jste měli příliš velký bílek anebo zapomněli nahradit cukr, který jste při přesívání nepoužili. Pokud je poleva příliš tuhá a ze lžíce spíše spadne, než aby z ní stékala, přidejte podle potřeby pár kapek citrónové šťávy. Mohli jste použít vejce s malým bílkem.
Tak hodně štěstí při tvoření!