Taliány
Dříve velmi známá a takřka všude dostupná pochutina se pomalu vytratila z prodejních pultů. Podle tohoto receptu si je však můžete připravit doma a zavzpomínat nebo ochutnat masovou pochoutku z dob rodičů a prarodičů.
Suroviny pro 1 dávka
1 kg
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 743 kJ / 3 285 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 155,74 g |
Tuky | 294,49 g |
Vláknina | 1,13 g |
Cholesterol | 670 mg |
Sodík | 12,50 g |
Sůl | 31,24 g |
Sacharidy | 2,33 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 28. 4. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Taliány
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WKmE
Moje poznámka
Taliány
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WKmE
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 13 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 19 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 20 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 23 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno 2. 9. 2025 05:00:02
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno 1. 9. 2025 21:09:47
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hustá žampiónová omáčka s kuřecími nudličkami
daniela1262 před 58 minutami
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 11 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 11 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 11 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 11 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 11 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 11 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 11 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 12 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 12 hodinami
Tématické fráze:
talián uzenina jak připravit,
talián,
taliany,
recept na taliany,
talián uzenina,
příprava taliánů,
taliáni recept,
taliány recept,
jak dlouho vařit taliány,
talián recept,
taliáni jak je připravit,
jak se připravují taliáni,
taliáni,
jak připravit taliány,
vyroba talianu,
taliáni jak dlouho vařit,
taliáni jak se jí,
jak vařit taliány,
co je talián,
talián příprava
Suroviny:
plecko telecí,
lalok vepřový,
ramínko vepřové,
sůl,
rychlosůl,
pepř mletý,
zázvor,
kardamom,
česnek
Komentáře (13)
haolza:
Cituji http://www.obchod.heroldreznickepotreby.cz/67-rych...:
Solící dusitanová směs (tzv. rychlosůl) se používá k nakládání a předúpravě masa, určeného pro další zpracování do masných výrobků, klobás, salámů, sekané, uzených mas, konzerv a polokonzerv. Zajišťuje stabilitu vybarvení a chuťové vlastnosti masných výrobků. Přispívá ke zvýšení údržnosti a podílí se na vytvoření chuti a vůně masných výrobků, chrání tuky v mase a masných výrobcích před oxidací a zajišťuje vznik typického růžového zbarvení nakládaných masných výrobků.
Na této adrese ji také lze koupit - 1 kg za 18 Kč, ale s poštovným vyjde na 179 Kč. To bude lepší ta TETA !