Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Buřty na černém pivu a zelenině

Pokud zrovna nehubneme do plavkové sezony, dopřejeme si jednoduché, ale naprosto dokonalé buřty na černém pivu. Nemusíme kvůli nim chodit do hospody, s naším receptem je hravě zvládneme připravit i doma.

Hodnocení receptu je 4,8 (37×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 680 kJ /
2 792 kcal
Bílkoviny146,03 g
Tuky200,60 g
Vláknina21,28 g
Cholesterol 500 mg
Sodík 8,23 g
Sůl20,00 g
Sacharidy81,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 170 °C. Krok 2: Buřty oloupeme a podélně rozpůlíme. Zeleninu nakrájíme na menší kousky. Krok 3: Buřty naskládáme do pekáčku a přidáme k nim zeleninu. Krok 4: Kečup smícháme s pivem a touto směsí zalijeme obsah pekáčku. Krok 5: Pečeme cca na 160–170 °C, do změknutí zeleniny. Měla by vzniknout hustá omáčka.

TIP: Oblíbené recepty s pivem

Zveřejněno 19. 9. 2009

Poznámka autorky maris

Kdo má remosku, doporučuji péct v ní.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l5BM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l5BM

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (44)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Výborný recept

:-)<3:yes::yes: Pěkný recept, také je máme rádi.:-K

Katka13: a já moc, moc děkuji;-):-K:-K

Moc moc dobré😊

cathleen (moderátorka): Ivo, moc děkuju, udělala jsi mi radost a jsem moc ráda, že vám chutnalo:-K:-K

Výborný recept, Majko :-) dělali jsme je včera a pekli v peci po chlebu <3

Lilith-Isa: moc děkuji za vyzkoušení a krásnou fotku;-):-K

Výborný recept, jen jsem místo cukety přidala jinou zeleninovou směs ????????????

magdalenka: jj ta paprika tam udělá dobrou chuť,dnes jsem dala i žampiony,no jdi do toho,je to fáákt super a pokud máte rádi česnek,dej ho tam;-):yes:měj se moc hezky papa:-K:-K:-K

Simona Skolakova: simi, robim to len s kopou cibule, kecup a pivo. Trochu ma zarazila ta omacka v texte, preto som sa opytala. Je fakt, ze davno som nerobila, najblizsie prihodim cuketu aj papriku. Pekny vecer!

magdalenka: Magdalenko zkus,je to celkem rychlé na přípravu a výsledek je fáákt super,já jiné nedělám a vždy si všici pochutnají,dělám na pekáčku v troubě odkryté,remosku nemám.:-K:-KKečup dávám sladký protože u nás pikantní moc nemusí,ale ten česnek udělá své;-)

magdalenka: jasně, že kečupem, ten je i v surovinách a netuším, proč je v postupu omáčka:-O, hned to opravím, díky za upozornění;-)

maris: prosim, burty zalejeme akou omackou? Mysli sa kecup? :-O

Simona Skolakova: :-) Simonko, to mám radost, děkuju, taky bych si dala;-):-)

Majko dnes opět k večeři Tvůj receptík,vím,že se opakuji,ale nedá mi to Ti to nenapsat,přidala jsem i žampiony,krásně to voní díky za receptík:yes::-K

Dnes opět dělám Majko tento receptík,už jsou buřty v troubě,tak se moc těšíme;-):yes:

Majko asi jsem se do tvého receptíku zamilovala,máme dnes návštěvu a tak opět dělám buřty na pivu podle tebe,ty nezklamou,bude super večeře;-):yes::yes:

Simona Skolakova: Simonko - děláš mi velkou radost;-):-):yes::yes:

Pro velký úspěch v rodině:-K, jsou buřty opět v troubě,už se pečou;-):-D

Určitě budu po rodině vychvalovat;-)

Simona Skolakova: to mě těší, moc dekuju za vyzkoušení a za fotku, je moc pěkná:-):yes:

Dnes jsem si vybrala tento recept,Majko nezklamal,byla to opravdu dobrota a už se u nás zabydlel,velká pochvala.;-);-):yes::yes:Přidávám fotečky,ale jsou horší kvality:-*

Místo buřtů taliány, skleničku leča, lžičku mleté papriky, feferonky dle chuti a flašku černého piva. nechal v troubě, dokud sos nemá tu správnou hustotu. K tomu už jen chleba a hodně piva.

fidorka75 10. 4. 2014 12:21
je to super,dělám během dvou týdnů jíž po třetí ,je to super mňamka:yes:

Andulinka: moc děkuju ;-):-)

Ňami ňami :-p Dělám už po několikát a posílám bodíka!:yes::-)

Dávám bodík.. Potřebovala jsem oživit pamět a povedlo se.. Manža rád ostřejší tak jsem ještě dochutila pálivou paprikou. Bylo to moooooc dobré a výhoda je že se tam dá dát libovolná zeleninka... :yes::yes::yes:;-)

ahojky, já je dělám také, jen buřtíky naříznu aby vznikla kapsa, dám tam cibul a feferonku a vše v pekáčku zaliji sladkým kečupem a pivem a dám péct také jsou moc dobré:-)

Magdalenko, fotka je bezvadná a jsem moc ráda, že chutnalo, díky:-)

Mäkkým mäsovým výrobkom veľmi nefandím (s výnimkou gothaja), dnes som však použila zahraničnú mäkkú klobásu. Som prekvapená výsledkom...papriky posekané na drobno, plus feferónka, dosť cesnaku...pridávam + a nedokonalé foto...

Přidávám tip: ke kečupu jsem přidala Boloňskou hotovou omáčku na těstoviny a jednu rozdrcenou feferonku. Nemělo to chybu. V té hotové omáčce jsou i bylinky, které tu štávičku ještě vylepší. Zkuste taky.

Paaani, tak tohle vypada moooc lakave:yes: Idealni vecere treba na chate, uplne to vydim...mnam:-p

Túto dobrotu nám pripravil manželov bratranec pred pár rokmi v lete,na chate a bolo to naozaj výborné,len tam ešte pridal nejaké pikantné zavárané papriky.Tá šťávička nemala chybu :-p,skoro by som na tento recept bola zabudla.Čo najskôr urobím,kým je ešte čerstvá zelenina;-):yes:Bodík:yes:

Maris, moc pěkné, určitě vyzkouším:yes::yes::yes: +

Děkuju :-) Jani, jako příloha určitě chleba a já jsme měla mladou cuketku a ta se loupat nemusela. ;-)

maris, příloha asi chleba, že? Ta cuketa se neloupe? Fotka opět, jak ze žurnálu;-):yes::yes:

To může být dobrota.:-p Moc pěkná fotka, přidávám bodík.:yes:

Tématické fráze:
buřty na pivu babica, špekáčky na pivu pohlreich, vuřty pečené v černém pivu, buřty recepty, vuřty na pivu, vuřty na černém pivu, buřty, recepty z burtu, špekáčky na pivě pohlreich, vurty na pive, pečené buřty, buřty na pivu-videa, zapečené buřty, nakládané buřty, vurty na cernem pive, buřty recept, recepty buřty, recepty s buřty, buřty v troubě, pivní buřty

Suroviny:
buřt, kečup pikantní, pivo černé, cibule, paprika, cuketa, česnek

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu