Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tilápie v ořechové krustě

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

danielle72 danielle72

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 051 kJ /
3 119 kcal
Bílkoviny137,30 g
Tuky243,68 g
Vláknina18,98 g
Cholesterol 813 mg
Sodík 1,51 g
Sůl3,30 g
Sacharidy87,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jemně nastrouhané ořechy smícháme vidličkou se změklým máslem, strouhankou, solí a česnekem. Měla by vzniknout pevnější hmota, ze které lze rukou tvarovat slabší placičky. Krok 2: Tilápii omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Z jedné strany lehce osolíme a vložíme na pekáček lehce potřený olivovým olejem. Na horní část ryby pokládáme ořechovou směs tak, aby jí byla celá pokryta a lehce přimáčkneme. Krok 3: Nakonec na každou porci položíme plátek másla a vložím do trouby předehřáté a 190°C. Pečeme 40 minut, pak zapneme vrchní gril a po zčervenání ořechové krusty podáváme. Krok 4: Cuketu nakrájíme na tenčí plátky a grilujeme nasucho na grilovací pánvi, potřeme olivovým olejem smíchaným s rozmačkaným česnekem a osolíme. Můžeme podávat s ořechovou remuládou, viz recept v poznámce.

Zveřejněno 1. 5. 2013

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EXWg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EXWg

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Přiznám se, že rybu v kombinaci s ořechy si nedovedu představit;-) ale ráda věřím, že jste si pochutnali. Asi si brzy rozšířím obzory:-)

To vypadá dobře!:yes:+8

Pochutnala bych si:-p:-):yes:+7

Vyzerá to veľmi lákavo, až zvodne...:yes: si šikula.

:-K Děkuji Vám, mé dobré duše, za milá slůvka :-K:-K:-K Vyzkoušejte i s lískovými oříšky, ty jsou také dobré;-) A když si lehce předvaříte brokolici nebo květák, dáte do trouby a použijete tutéž krustu, možná si smlsnete jako já :-p:-)

super:-!:yes:.. rychlé, jednoduché, nepřeplácané a.. zdravé;-):yes::yes: sezona plavek se blíží, špíčky mě tíží:-8:-D:-D hurá na to:-D:yes::yes:;-)

no - dneska ořechujeme, co? vypadá dost dobře:yes:

No Danielko, to se mi věru líbí a oříšky, ty já v jídle moc ráda.- Máš 2.bod:yes:

Zajmavé:yes::yes:

Tématické fráze:
tilápie na másle, losos v orechove kruste, tilápie, grilovaná tilápie, ryba v ořechové krustě, tilápie recept, vepřová pečeně v ořechové krustě, pecena ryba s orechovou krustou, tilapie na bylinkyvem másle, bílkovo ořechové placičky, tilápie recepty, tilápie na másle recept, filé v sýrové kruste s orechy, bílkovo-oříškové dost chipsy, tilápie celá, tilápie v sýrové krustě, recepty z tilapie, ryba s ořechy, tilapie s bylinkovym maslem, tilapie celá ryba recepty

Suroviny:
tilapie, ořechy vlašské, strouhanka, máslo, máslo, česnek sušený, sůl, olej olivový, sůl, cuketa, česnek, olej olivový, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu