Zakázaná buchta
Máte zásobu vlašáků a hledáte recept na lahodný moučník? Určitě vyzkoušejte tyto ořechové řezy s krémem ze Salka. Jsou vláčné, voňavé a rozplynou se v ústech. Nejlépe chutnají po uležení, kdy se chutě těsta i krému propojí.
Suroviny pro 1 plech
plech 40x30 cm, hrnek = 250 ml
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 28 348 kJ / 6 776 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 105,23 g |
Tuky | 355,56 g |
Vláknina | 26,50 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 531 mg |
Sůl | 1,80 g |
Sacharidy | 775,41 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na krém: Salko uvaříme ponořené ve vodě cca 2,5 hodiny, nejlépe den předem, aby vychladlo. Nebo ho zakoupíme již karamelizované.
Krok 2: Troubu zapneme na 180 °C. Plech vyložíme pečicím papírem.
Krok 3: Vejce ušleháme s cukrem, postupně přidáme ostatní přísady na těsto a ušleháme. Hotové těsto rovnoměrně rozprostřeme na plech.
Krok 4: Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 °C zhruba 25 minut (dle vlastních zkušeností s troubou). Zda je upečeno, kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do moučníku a musí vyjít suchá.
Krok 5: Karamelizované Salko vyšleháme s máslem a namažeme na vychladlý korpus.
Krok 6: Posypeme mletými ořechy a nastříkáme cik-cak čokoládovou polev. Necháme v lednici ztuhnout.
Zveřejněno 14. 8. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zakázaná buchta
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxZ2
Moje poznámka
Zakázaná buchta
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxZ2
Nejnovější recepty
Koprová omáčka s vejci
Přidáno před 1 hodinou
Toasty s anglickou slaninou
Přidáno před 17 hodinami
Točený dort plněný ovocem
Přidáno před 18 hodinami
Jednohubky s dírou
Přidáno před 19 hodinami
Cuketová směs na topinky
Přidáno před 22 hodinami
Tarhoňa s restovanou zeleninou
Přidáno 18. 7. 2025 17:10:14
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rajská s kuličkami z mletého masa
peppek před 28 minutami
Hrnkový koláč se žmolenkou (litý)
MonikaKa před 1 hodinou
Zelné placky se sýrem
Matea před 11 hodinami
Jednoduchá meruňková bublanina
Violator před 11 hodinami
Kefírová rychlovka s ovocem
Eva.H.D. před 13 hodinami
Nadýchaná bublanina s meruňkami
Dana89 před 14 hodinami
Veselé muffinky
Natkaaa před 15 hodinami
Mořský Rumcajs
zdenda53 před 16 hodinami
Jadel ve slanině
majka.k před 16 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
MichalP před 16 hodinami
Tématické fráze:
karamelová buchta,
buchta ze salka,
buchta s karamelem,
buchta se salkem,
karamelová buchta ze salka,
salko buchta,
buchta salko,
zakázané řezy,
buchta se salka,
salková buchta,
buchta s karamelovým salkem,
buchta z karamelového salka,
buchty ze salka,
jednoduchá buchta ze salka,
buchta ze salka bez vaření,
obyčejná buchta,
buchta ze salkem,
karamelové salko buchta,
buchta se salko,
buchta karamelová
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr moučkový,
vejce,
voda,
olej,
kypřící prášek do pečiva,
kakao,
salko,
máslo,
poleva čokoládová,
ořechy mleté
Komentáře (59)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
A ano - ve videu je to jiný krém, z nevařeného Salka. Já použila hotové karamelové Salko. Ve videu je vidět, že krém "teče", což z karamelového Salka se nestane.
Je to obyčejná hrnková buchta známá už léta letoucí, jen přidané určité ingredience. Když tam přidáte kokos, bude KOKOSOVÁ, když tam nahoru nasypete jahody, bude JAHODOVÁ a pokud základ polijete rumovou polevou, bude to buchta rumová. Dělám ji často. Ta se nedá pokazit! Proto recept paní KEDLUBNY jen doporučuji.