Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 146 kJ / 4 337 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 89,20 g |
Tuky | 147,60 g |
Vláknina | 7,20 g |
Cholesterol | 1,10 g |
Sodík | 928 mg |
Sůl | 2,80 g |
Sacharidy | 659,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve si v míse vyšleháme cukru s vejci, pak přidáme mouku, olej, vodu a prdopeč.
Krok 2: Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. (Pokud možno, ať je trochu vyšší, buchta trošku vyroste:-))
Krok 3: Do litru mléka dáme 6 lžic cukru a nasypeme všechny tři pudinky.
Metličkou za stálého míchání necháme na ohni zhoustnout. Krok 4: Ještě horký pudink nalijeme cik cak na těsto. Trošku promícháme těsto s pudinkem. Krok 5: Broskve nakrájíme na tlusté plátky a dáme do těsta. Krok 6: Takto vložíme do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů cca na 30 min.
Po upečení necháme koláč vychladnout. Krok 7: Smícháme zakysané smetany s moučkovým cukrem - podle chuti, já dávám 2 vrchovaté lžíce - a natřeme na upečenou buchtu.
Dáme do lednice na 2 hodiny ztuhnout.
Před podáváním posypeme skořicovým cukrem.
Metličkou za stálého míchání necháme na ohni zhoustnout. Krok 4: Ještě horký pudink nalijeme cik cak na těsto. Trošku promícháme těsto s pudinkem. Krok 5: Broskve nakrájíme na tlusté plátky a dáme do těsta. Krok 6: Takto vložíme do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů cca na 30 min.
Po upečení necháme koláč vychladnout. Krok 7: Smícháme zakysané smetany s moučkovým cukrem - podle chuti, já dávám 2 vrchovaté lžíce - a natřeme na upečenou buchtu.
Dáme do lednice na 2 hodiny ztuhnout.
Před podáváním posypeme skořicovým cukrem.
Zveřejněno 2. 5. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pudinkovy koláč se zakysanou smetanou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8zY3
Moje poznámka
Pudinkovy koláč se zakysanou smetanou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8zY3
Nejnovější recepty
Maminčina bažantí stehna
Přidáno před 3 hodinami
Květákové kari s fazolkami edamame
Přidáno před 4 hodinami
Uzená kuřecí stehna s baby špenátem
Přidáno před 10 hodinami
Chuťovky z listového těsta
Přidáno před 12 hodinami
Těstoviny s treskou a pepřem
Přidáno před 20 hodinami
Vepřová plec se špenátem
Přidáno 19. 10. 2025 15:32:36
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrníčková bábovka od babičky
Lukrejka před 1 hodinou
Závin tažený jablečný
Majkaa před 2 hodinami
Hlíva ústřičná jako "minutka"
KrisZaezemi před 3 hodinami
Domácí kmínový chleba
KristulaT před 3 hodinami
Babiččiny blbouny
KristulaT před 3 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Renata1101 před 3 hodinami
Španělské ptáčky
Jan@Novy před 4 hodinami
Domácí šunka z králičího masa
Romanesku před 4 hodinami
Kuře na paprice
Kajkajak před 4 hodinami
Tažený štrúdl
Majkaa před 4 hodinami
Tématické fráze:
koláč se zakysanou smetanou,
ovocný koláč se zakysanou smetanou,
rybízový koláč se zakysanou smetanou,
kolač s pudinkem a zakysanou smetanou,
broskvový koláč se zakysanou smetanou,
koláč ze zakysané smetany,
poleva ze zakysané smetany,
poleva se zakysanou smetanou,
ovocná buchta se zakysanou smetanou,
koláč se zakysanou smetanou a pudinkem,
koláč s ovocem a zakysanou smetanou,
koláč se zakysanou smetanou a ovocem,
švestková buchta se zakysanou smetanou,
koláč ze zakysanou smetanou,
kolac se smetanou,
skořicový koláč se zakysanou smetanou,
kakaová buchta se zakysanou smetanou,
buchta se zakysanou smetanou a broskvemi,
kakaová poleva se zakysanou smetanou,
kolače se zakysanou smetanou
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr písek,
vejce,
voda,
olej,
prášek do pečiva,
kompot broskvový,
pudink vanilkový,
cukr,
mléko,
smetana zakysaná,
cukr moučkový,
cukr skořice
Komentáře (16)
Je tam toho pudinku fakt hodně, takže z toho vznikne spíš pudink s broskvemi a zakysanou smetanou, ale někomu to může chutnat
To musím zkusit, děkuji za tip
tahle buchta je u nás doma oblíbená...dělám tuhle variantu, ale kakaova buchta s banánovým pudinkem je taky boží
Ano, opravdu to tak jde a je to super. On ten kolac trosku jakoby ,,bubla" diky tomu pudinku, ale vse je ok