Suroviny
Porce: minim. 6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 058 kJ / 2 643 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 152,67 g |
Tuky | 134,98 g |
Vláknina | 41,46 g |
Cholesterol | 552 mg |
Sodík | 2,18 g |
Sůl | 5,29 g |
Sacharidy | 190,32 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do velké pánve hodíme na kostičky nakrájenou slaninku, přidáme sádlo a vyškvaříme do voňava a křupava.
Krok 2: Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, česnek na plátky a maso pokrájené na menší kostky. Osolíme, opepříme a zprudka restujeme, dokud se nám maso nezatáhne.
Krok 3: Přidáme lilek pokrájený na kostičky, papriku na nudličky, kedlubnu na tenké půl nebo čtvrt plátky.
Krok 4: Vsypeme propláchnutou a na sítku okapanou rýži a vše promícháme.
Krok 5: Nakonec vsypeme natě, případně dosolíme.
Krok 6: Zapékací mísu nebo pekáč zlehka vymažeme sádlem a poklademe oškrábanými a na půl cm kolečka nakrájenými bramborami, zlehka osolíme a navrstvíme masozeleninovou směs z pánve. Nahoru naklademe na kolečka nakrájená rajčata,přidáme vývar a přiklopíme.
Krok 7: Pečeme v troubě vyhřáté na 200 st. cca hodinu. Pak bez pokličky ještě 30 minut. Pokud je třeba, podléváme vývarem. Ale zelenina pustí šťávy dost.
Zveřejněno 17. 5. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Srbský džuveč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gDPY
Moje poznámka
Srbský džuveč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gDPY
Nejnovější recepty
Smaženice z lišek
Přidáno před 4 hodinami
Pečený citrusový čaj se zázvorem
Přidáno před 8 hodinami
Řezy dvou barev s meruňkovým krémem
Přidáno před 8 hodinami
Gnocchi s čerstvými houbami a smetanou
Přidáno před 9 hodinami
Brambory pečené v troubě
Přidáno před 18 hodinami
Treska na másle, pečená v troubě
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Lasagne II.
Pajajka před 15 minutami
Polévková směs
Dycky před 38 minutami
Kynuté sýrové šneky
Michaela71 před 1 hodinou
Makový závin
Veronika.Hrozna před 2 hodinami
Kuřecí kousky na kari a smetaně
Penelope01 před 2 hodinami
Meruňkový koláč s drobenkou
Danulka52 před 2 hodinami
Hraběnčiny řezy se švestkami
Danulka52 před 2 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Klar98 před 4 hodinami
Dýňová polévka
Pleslova před 4 hodinami
Tagliatelle z Bondy beach
Hrachovka2022 před 5 hodinami
Tématické fráze:
džuveč,
srbské rizoto,
džuveč recept,
recept na džuveč,
drůbeží džuveč,
srbské rizoto recept,
džuveč v pomalém hrnci,
jehněčí džuveč,
džuveč bulharsko,
recept dzuvec,
džuveč.cz,
recepty džuveč,
džuveč.cz,
džuveč recepty,
džuveč s rybou,
dřuveč,
srbský dřuveč,
recepty na dzuvec,
recept na srbské rizoto,
srbské plátky
Suroviny:
maso jehněčí,
slanina,
sádlo,
cibule,
česnek,
lilek,
kedlubna,
lusk paprikový,
rajče,
brambory,
rýže,
nať petrželová,
vývar,
pepř drcený,
sůl
Komentáře (27)
Tento recept jsem ještě nevařil zkusím jej, jakmile budou na statku Letařovice prodávat České jehněčí. (Mají jej v turnusech)
🤔Pamatuji džuveč již z menzy VŠZ v Suchdole v osmdesátých letech, jenže to se nedá s tímto rovnat. Ale tenkrát už mi chutnalo🤩, nojo, a taky mi bylo 46 míň 😋
děkuju všem za shlédnutí receptu a hezké komentíky, díky
děkuji všem
všem děkuju..