Panenčina kapsička plná restované zeleniny
Plněná panenka pečená v troubě, je skvostný pokrm, který spojuje šťavnatost kvalitního masa s čerstvou chutí nakládané i sezónní zeleniny. Pečením získává zlatavou, křupavou kůrku, zatímco uvnitř je měkká a plná chutí.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 865 kJ / 924 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 108,03 g |
Tuky | 37,29 g |
Vláknina | 13,90 g |
Cholesterol | 242 mg |
Sodík | 241 mg |
Sůl | 0,45 g |
Sacharidy | 34,68 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřovou panenku nakrájíme na širší plátky nebo na motýlka. Opatrně naklepeme, osolíme a opepříme.
Krok 2: V pánvi na oleji z rajčat a másle orestujeme na kostičky nakrájenou 1 cibuli, cuketu a sušená rajčata. Směs jemně osolíme, opepříme a okořeníme kořením. Restujeme, dokud se neodpaří veškerá tekutina.
Krok 3: Směs pak rozdělíme na plátky masa. Maso sepneme párátky, obalíme v hladké mouce.
Krok 4: V pekáčku rozehřejeme olej, orestujeme dozlatova nakrájenou cibuli. Maso zprudka orestujeme ze všech stran, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 15 minut.
Krok 5: Maso z výpeku vyjmeme, vydusíme na ohni do tuku. Zasypeme 2 lžícemi hladké mouky. Mouku osmahneme, podlijeme asi 200 ml vody, důkladně promícháme dohladka, provaříme 15 minut. Omáčku dochutíme dle své chuti.
Krok 6: Na závěr vložíme upečené kapsičky zpět do omáčky a necháme prohřát.
Zveřejněno 31. 5. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Panenčina kapsička plná restované zeleniny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/z4gr
Moje poznámka
Panenčina kapsička plná restované zeleniny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/z4gr
Nejnovější recepty
Kuřecí orzo
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí nudličky se zeleninou a houbami
Přidáno před 20 hodinami
Vepřové nudličky s lesními houbami
Přidáno před 20 hodinami
Flíčky s lesními houbami
Přidáno před 20 hodinami
Kuskus se sušenými rajčaty
Přidáno 3. 9. 2025 14:12:01
Cuketový sachr
Přidáno 3. 9. 2025 12:00:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Povidla pečená v troubě
Zuza1985 před 50 minutami
Kedlubnová nebo květáková mléčná polévka
Kajkajak před 51 minutami
Krůtí roštěná
Diviska87 před 1 hodinou
Rajčatový protlak
douver před 1 hodinou
Gnocchi Pomodori
Jan Nemec před 3 hodinami
Mleté maso s kolínky
MichalRaby před 5 hodinami
Výborná houbová omáčka
Sahula před 6 hodinami
Buchtičky s krémem
polednovakaterina18 před 7 hodinami
Tématické fráze:
krkovicka 100 krat jinak,
krakonošova cibulačka,
kořeni do restovane zeleniny,
restovaná zelenina z pytlíku,
hungaria reny,
koreni restovanou na zeleninu,
korbáčky složeni,
kuře cipísek,
restovane houby,
houby restované na mrazák,
recepty na restované sušené houby,
restovaná zelenina na másle,
kde koupím koření čubrica,
je lepší pod pečené maso zeleninu restovat,
kotlety 100krat jinak,
koření na restovanou zeleninu,
jak dlouho restovat zeleninu,
veprove kotlety k restovane zelenine recepty,
medvědí gril reny,
restovaná zeleninka
Suroviny:
panenka vepřová,
sůl,
pepř mletý,
cuketa,
rajče sušené,
cibule,
olej,
máslo,
koření,
mouka hladká
Komentáře (41)
Budu čekat na výsledek tvého asi zítřejšího obědu
Ta náplň byla z celého jídla úplně nejlepší, manžel, ač veliký konzervatista a odpůrce nějakých novinek v mých receptech překvapivě prohlásil, že to maso k tomu ani nemuselo být
Jinak Ivulinko