Panenčina kapsička plná restované zeleniny
Plněná panenka pečená v troubě, je skvostný pokrm, který spojuje šťavnatost kvalitního masa s čerstvou chutí nakládané i sezónní zeleniny. Pečením získává zlatavou, křupavou kůrku, zatímco uvnitř je měkká a plná chutí.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 865 kJ / 924 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 108,03 g |
| Tuky | 37,29 g |
| Vláknina | 13,90 g |
| Cholesterol | 242 mg |
| Sodík | 241 mg |
| Sůl | 0,45 g |
| Sacharidy | 34,68 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřovou panenku nakrájíme na širší plátky nebo na motýlka. Opatrně naklepeme, osolíme a opepříme.
Krok 2: V pánvi na oleji z rajčat a másle orestujeme na kostičky nakrájenou 1 cibuli, cuketu a sušená rajčata. Směs jemně osolíme, opepříme a okořeníme kořením. Restujeme, dokud se neodpaří veškerá tekutina.
Krok 3: Směs pak rozdělíme na plátky masa. Maso sepneme párátky, obalíme v hladké mouce.
Krok 4: V pekáčku rozehřejeme olej, orestujeme dozlatova nakrájenou cibuli. Maso zprudka orestujeme ze všech stran, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 15 minut.
Krok 5: Maso z výpeku vyjmeme, vydusíme na ohni do tuku. Zasypeme 2 lžícemi hladké mouky. Mouku osmahneme, podlijeme asi 200 ml vody, důkladně promícháme dohladka, provaříme 15 minut. Omáčku dochutíme dle své chuti.
Krok 6: Na závěr vložíme upečené kapsičky zpět do omáčky a necháme prohřát.
Zveřejněno 31. 5. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Panenčina kapsička plná restované zeleniny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/z4gr
Moje poznámka
Panenčina kapsička plná restované zeleniny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/z4gr
Nejnovější recepty
Falešné boloňské špagety aneb fofr špagety
Přidáno před 2 hodinami
Bílkové řezy s kandovaným ovocem
Přidáno před 4 hodinami
Křepelka s karamelizovanou zeleninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 10 hodinami
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno 12. 12. 2025 14:00:02
Likérové kávy
Přidáno 12. 12. 2025 09:00:02
Lískooříškové kuličky
Přidáno 12. 12. 2025 08:00:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Babiččina rychlá kulajda
Pavenov1 před 33 minutami
Vosí hnízda
mares-mikulas před 33 minutami
Vánoční punč
Sarinkad před 1 hodinou
Pomerančové cukroví
HelenaCernakova před 1 hodinou
Domácí langoše
zjedolbanan před 1 hodinou
Medovníkové kuličky
Mrs.Patterson před 1 hodinou
Jetelíčky
Mrs.Patterson před 1 hodinou
Makové rohlíčky - cukroví
DankaK před 1 hodinou
Kynutý knedlík
kraka před 2 hodinami
Kuličky z medového těsta
David Machalec před 3 hodinami
Tématické fráze:
krkovicka 100 krat jinak,
krakonošova cibulačka,
kořeni do restovane zeleniny,
restovaná zelenina z pytlíku,
hungaria reny,
koreni restovanou na zeleninu,
korbáčky složeni,
kuře cipísek,
restovane houby,
houby restované na mrazák,
recepty na restované sušené houby,
restovaná zelenina na másle,
kde koupím koření čubrica,
je lepší pod pečené maso zeleninu restovat,
kotlety 100krat jinak,
koření na restovanou zeleninu,
jak dlouho restovat zeleninu,
veprove kotlety k restovane zelenine recepty,
medvědí gril reny,
restovaná zeleninka
Suroviny:
panenka vepřová,
sůl,
pepř mletý,
cuketa,
rajče sušené,
cibule,
olej,
máslo,
koření,
mouka hladká
Komentáře (41)
Budu čekat na výsledek tvého asi zítřejšího obědu
Ta náplň byla z celého jídla úplně nejlepší, manžel, ač veliký konzervatista a odpůrce nějakých novinek v mých receptech překvapivě prohlásil, že to maso k tomu ani nemuselo být
Jinak Ivulinko