Dráteník z cukety (cuketový nákyp)
Slaný zeleninový nákyp je jedním z mnoha způsobů, jak zpracovat přebytky cuket. Díky sněhu z bílků je krásně nadýchaný a přidáním uzeného masa se zavděčíme i zapřisáhlým masožravcům. Je skvělý čerstvě upečený, ale i po studenu.
Suroviny pro 1 plech
plech o velikosti 30 × 40 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 532 kJ / 3 473 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 169,31 g |
| Tuky | 201,28 g |
| Vláknina | 27,62 g |
| Cholesterol | 1,58 g |
| Sodík | 4,72 g |
| Sůl | 11,76 g |
| Sacharidy | 238,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cuketu, cibuli a česnek oloupeme. Starší cuketu vydlabeme, mladou není potřeba. Uzené maso nakrájíme nadrobno.
Krok 2: Plech vyložíme pečicím papírem. Troubu předehřejeme na 180 °C.
Krok 3: Vejce rozdělíme na bílky a žloutky.
Krok 4: Cuketu, cibuli a sýr nastrouháme nahrubo, přidáme prolisovaný česnek, nakrájené uzené maso, žloutky a vše ostatní. Vše důkladně promícháme.
Krok 5: Z bílků ušleháme pevný sníh a opatrně ho vmícháme do cuketové směsi.
Krok 6: Těsto rovnoměrně rozetřeme na připravený plech.
Krok 7: Pečeme při 180 °C asi 35 minut. Špejlí vyzkoušíme, zda je nákyp dobře propečený. Po vytažení by špejle měla být čistá, bez zbytků těsta.
Krok 8: Nákyp podáváme teplý i po studenu.
Zveřejněno 2. 9. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dráteník z cukety (cuketový nákyp)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YvKY
Moje poznámka
Dráteník z cukety (cuketový nákyp)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YvKY
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 9 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno před 23 hodinami
Sladké snídaňové briošky
Přidáno před 23 hodinami
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno 25. 12. 2025 17:18:18
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno 25. 12. 2025 15:36:31
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sýrová kolečka
zonoro před 38 minutami
Panenkové medailonky se žampionovou omáčkou
knihomolka před 2 hodinami
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Iloonka před 4 hodinami
Tvarohová štola
Petra.J. před 4 hodinami
Vánočka s mandlemi a rozinkami po sto prvé
Pavlinaa před 5 hodinami
Těsto na bramborové knedlíky
lenka64892 před 5 hodinami
Hrníčková bábovka
Barun před 5 hodinami
Babiččiny "startovací" žemličky (jinak housky)
ferda30 před 5 hodinami
Panenka pečená v pepřové omáčce
markuschka79 před 7 hodinami
Tématické fráze:
cuketovy nakyp,
cuketový dráteník,
nakyp z cukety,
cuketová nádivka s uzeným masem,
cuketa recepty,
cuketová nádivka s uzeným,
recepty z cukyny,
cuketa nákyp,
recepty z cukety nákyp,
pes ze salámu,
cuketovy nakyp s uzenym,
cuketový nákyp na hrnky,
cuketový nákyp recept,
recepty z cukety,
cuketový nákyp s uzeným masem,
cuketa-dráteník,
dratnik z cukuty,
recepty s cukyny,
cuketový nákyp se sněhem,
cuketová nakyp
Suroviny:
cuketa,
vejce,
maso uzené,
sýr tvrdý,
cibule,
česnek,
olej,
mouka polohrubá,
kypřící prášek do pečiva,
pepř mletý,
sůl,
majoránka
Komentáře (22)
Nakonec přikusujeme k Frankfurtské polévce
Frankfurtská jemná polévka
Recept ještě nebyl hodnocen 4,8Vejce jsem dala celá....ale příště zkusím žloutky a bílky.
Myslíte si, že se mám pustit do přípravy i bez toho a bude to dobré??
Myslíte, že by mělo nějaký smysl, dát do nákypu z cukety z vajec SNÍH??? Např. že by nákyp byl nadýchanější? Díky za radu.