Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 578 kJ / 855 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 32,12 g |
Tuky | 54,37 g |
Vláknina | 16,28 g |
Cholesterol | 641 mg |
Sodík | 5,11 g |
Sůl | 12,62 g |
Sacharidy | 57,36 g |
Postup přípravy
Krok 1: Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Pak ho v širokém hrnci nebo v pánvi zlehka osmažíme na másle, aby napěnilo a aby česnek trochu zrůžověl (nesmí ale zhnědnout, to by zhořknul!). Pak ho zaprášíme hladkou moukou, trochu osmahneme a zalijeme litrem vařící vody. Necháme 10 minut povařit.
Krok 2: Mezitím oddělíme bílky od žloutků. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, žloutky smícháme se smetanou. Potom malou lžíčkou nabíráme malé sněhové nočky a postupně je dáváme zavařit do polívky. Pozor, dost nabydou, a tak je zavařujeme postupně. Oni se pak zase po chvilce zmenší, jakoby splasknou.
Krok 3: Polívku odstavíme a nalijeme do ní smetanu s rozšlehanými žloutky, aby se zahustila. Už nevaříme, přidáme jen sůl a můžeme podávat. Přeju dobrou chuť, je to vážně velká dobrota.
Zveřejněno 17. 6. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Francouzská krémová česnečka se sněhovými noky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MKvP
Moje poznámka
Francouzská krémová česnečka se sněhovými noky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MKvP
Nejnovější recepty
Bulgur s cuketou, mrkví, fazolkami a hráškem
Přidáno před 6 hodinami
Zapečené brambory s krkovicí podle Pepy Nemravy
Přidáno před 11 hodinami
Zdravý cuketový nákyp
Přidáno před 12 hodinami
Dalgona sušenky
Přidáno před 12 hodinami
Hovězí kostky po znojemsku
Přidáno 8. 7. 2025 13:32
Pečivo z bramborového těsta
Přidáno 8. 7. 2025 08:55
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí medailonky v bramborovo-sýrovém těstíčku
Sahula před 44 minutami
Borůvkový táč
PavelR před 1 hodinou
Mleté řízky s Hermelínem v pivním těstíčku
Sahula před 1 hodinou
Kuře, brambory a kysané zelí v remosce
Legoun před 1 hodinou
Hermelín s houbami
Sahula před 1 hodinou
Jablečno-rybízový koláč
svidrnochovas@seznam.cz před 1 hodinou
Moc dobré naložené kuřecí maso
lunav1 před 2 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Ajisek před 3 hodinami
Banánová bábovka
Noumik před 3 hodinami
Rybízový sirup
gasli před 4 hodinami
Tématické fráze:
francouzka cesnecka,
blog česnečka,
krémová česnačka,
francouzská krémová omáčka,
recept na francouskou polívku,
francouska kremova cesnecka,
česnečka se žloutkem,
recept na francouskou česnečku,
francouska cesnecka,
francouzská cesneska,
francouzská polévka česneková,
grancouzska cesnecka,
nocky se sněhem recept,
nocky do polivky s foto,
česnečka blog,
francouzska česnačka,
francoská česnačka,
noky do polévky česnečka,
recept francou,
francozská krémová
Suroviny:
česnek,
máslo,
mouka hladká,
voda,
vejce,
smetana na vaření,
sůl
Komentáře (14)
Odkaz na můj web www.marta-b.cz sem pod recept nedávám, protože fotky mám jinde, ještě na starém webu a ten už nijak nektualizuju, co se vaření týče. Kdyby někdo "prudil", ráda přidám komentář, to mi nevadí, spagetko
No a co se týče sněhových noků v téhle polévce, jsou vážně parádní, úplně se v puse rozpustí. Sakryš, asi budu francouzskou česnečku muset o víkendu uvařit, sbíhají se mi na ní sliny, když o tom píšu
Polévky u nás letí a tahle bude jemná, tak ti dávám 2.bod
i polévka se mi líbí
Dnes ses registrovala, tak ať se ti tu dobře vaří.
Jinak dej si svůj web do odkazu, aby zbytečně někdo neprudil kvůli fotkám, myslím nejen do nicku, ale např tu do tohoto receptu