Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 555 kJ / 850 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,00 g |
| Tuky | 0,40 g |
| Vláknina | 1,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 11 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 210,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Litrovou sklenici vypláchneme vroucí vodou a smícháme v ní neoloupaný nastrouhaný zázvor, cukr a převařenou vodu. Mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Poté překryjeme igelitovým sáčkem, zajistíme provázkem či gumičkou a necháme stát na teplém místě.
Krok 2: Každý den lehce promícháme lžící, kterou jsme nejprve spařili vroucí vodou. První dva dny se zdánlivě nic neděje, poté se objeví bublinky a limonáda začíná kvasit. Proces kvašení trvá podle teploty okolí 6-10 dní a limonáda se při něm zakalí. Když ustane bublání, limonádu přecedíme (ideálně přes plátno nebo čistý kapesník), nalijeme do čisté sklenice a uchováváme v lednici.
Krok 3: Kdo má raději kyselejší chuť, může do hotové limonády přidat trochu citronové šťávy.
Zveřejněno 25. 6. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kvašená zázvorová limonáda (ginger beer)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GXl3
Moje poznámka
Kvašená zázvorová limonáda (ginger beer)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GXl3
Nejnovější recepty
Pudinkové řezy se smetanovým krémem
Přidáno před 1 hodinou
Hrníčkový perník podle Kamily Nývltové
Přidáno před 2 hodinami
Rychlá snídaňová pohanková kašička s ovocem
Přidáno před 3 hodinami
Dýňový chlebíček
Přidáno před 4 hodinami
Polévka s kurkumou
Přidáno před 11 hodinami
Bulgur s houbami a sušenými rajčaty
Přidáno před 12 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Babiččiny tvarohové šátečky s tvarohem
Diesel před 1 hodinou
Pikantní kuřecí paličky
wimra před 4 hodinami
Sumec keříčkovec na kmínu
Kajkajak před 9 hodinami
Dršťková polévka
Sahula před 11 hodinami
Dršťková polévka z jižní Moravy
Sahula před 11 hodinami
Kuřecí kousky v zakysané smetaně s česnekem
MarketaAn před 11 hodinami
Škvarkový koláč (placky)
Merylas před 13 hodinami
Indický Naan chléb
Vinka před 13 hodinami
Krupicová kaše
Roobass před 16 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Nanina před 16 hodinami
Tématické fráze:
zkvaseno.blogspot.cz,
zázvorova limonada,
zkvašeno.cz,
ginger limonáda,
perlivá zázvorová limonáda,
mléčné kvašení recepty,
zkvaseno,
ginger bier,
jak se vaří zázvorová limonáda,
domácí zázvorová limonáda,
recept na kvašené nápoje,
mléčné kvašení recept,
kvašený zázvorovy nápoj,
zázvorový sirup bez alkoholu recepty,
kvašená bezová limonáda,
meduňkovo zázvorový sirup,
zázvorová limonáda převařená,
zázvorová limonáda kvasit,
zázvorová limonáda recept,
fermeentovana limonada zazvor
Suroviny:
zázvor čerstvý,
cukr,
voda
Komentáře (11)
Zázvor neloupaný, ale omytý a především v dobré kondici - nesmí být svraskalý a nebo dokonce kvašený.
Hodně štěstí při kvašení
Ukládám k vytvoření