Kuřecí špíz “Azték“ s lilkem a žampiony
Tento kuřecí špíz je exotický pokrm inspirovaný chutěmi starověkého Mexika. Šťavnaté kousky kuřecího masa jsou střídány s plátky lilku a žampionů, marinované v aromatických kořeních, které dodávají každému soustu jedinečnou pikantnost.
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 346 kJ / 322 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 70,39 g | 
| Tuky | 3,15 g | 
| Vláknina | 0,60 g | 
| Cholesterol | 165 mg | 
| Sodík | 167 mg | 
| Sůl | 0,42 g | 
| Sacharidy | 2,63 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Z dobře opláchnutého lilku odřízneme špičku a lilek nakrájíme na tenké plátky. Plátky po obou stranách osolíme, vložíme do většího cedníku a necháme cca 15 minut vypotit (pustit přebytečnou vodu).
	Krok 2: Mezitím si kuřecí prso rozřízneme na polovinu a nakrájíme na delší a asi 3 cm široké plátky, které zlehka tupou stranou nože naklepeme. Plátky okořeníme aztéckým kořením a čtyřbarevným pepřem, lehounce potřeme olejem, poskládáme na sebe a necháme chvilku odpočinout.
	Krok 3: Vypocený lilek osušíme. Každý plátek překrojíme na polovinu, opepříme a potřeme olejem. Žampiony nakrájíme na širší plátky, papriku na širší kousky.
	Krok 4: Připravíme kovové delší jehly na špízy, nebo ve vodě namočené špejle. Na plátek masa položíme plátek lilku a napíchneme na jehlu, nebo špejli jakoby do tvaru vlnovky. Přidáme žampion, papriku a opět do vlnovky maso s lilkem. Na stejnou jehlu vše zopakujeme ještě jednou s druhým kouskem masa, lilkem a zeleninou.
	Krok 5: Na pánev do rozehřátého oleje vložíme takto přichystané špízy a na slabém plameni opékáme ze všech stran doměkka. Dohromady cca 10 minut. Já jsem připravovala v grilovací pánvi, kterou jsem lehce přetřela jedním nakořeněným a naolejovaným kouskem naloženého masa. Plátky masa a lilku, co mi zůstaly jsem “ugrilovala“ společně se špízy.
Zveřejněno 10. 7. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Kuřecí špíz “Azték“ s lilkem a žampiony
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JK0K
Moje poznámka
					
				
Kuřecí špíz “Azték“ s lilkem a žampiony
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JK0K
Nejnovější recepty
	
			
	
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Vepřový závitek s hořcicovo-slaninovou omáčkou
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Čokoládový dort z čokolády
Vackovaklara312 před 5 minutami
	
			
	
Vepřová plec na houbách a na smetaně
74tomik před 12 minutami
	
			
	
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 51 minutami
	
			
	
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 51 minutami
	
			
	
Třená buchta
Martina Veveruska před 56 minutami
	
			
	
	
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 1 hodinou
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 4 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 6 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 6 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 8 hodinami
						Tématické fráze:
						
							špíz s lilkem, 
						
						
							špízy s lilkem, 
						
						
							spiz se zampiony, 
						
						
							ražničí s lilkem, 
						
						
							špiz, 
						
						
							kuřecí špíz s lilkem, 
						
						
							špízy se žampióny, 
						
						
							kuřecí maso s lilkem, 
						
						
							spiz lilek, 
						
						
							razničí z kurecího, 
						
						
							kuřecí ražničí recepty, 
						
						
							kuřecí špízy, 
						
						
							lilek na spizu, 
						
						
							spizy lilek, 
						
						
							špíz z lilku, 
						
						
							adzika spiz, 
						
						
							kuřecí špíz se žampionama, 
						
						
							lilek špízy, 
						
						
							kuřecí maso z lilkem a žampiony, 
						
						
							aztécké kuřecí nudličky
						
					
						Suroviny:
						
							prsa kuřecí, 
						
						
							lilek, 
						
						
							žampióny, 
						
						
							paprika čerstvá červená, 
						
						
							koření aztécký poklad, 
						
						
							pepř čtyř barev, 
						
						
							sůl, 
						
						
							olej
						
					
	
			
	
	
	
Komentáře (20)
Rozmarýnko,mě právě to padání za špejle hrozně hněte
Děvčata všem Vám děkuji
Aninko-děkuji Ti
Jasně že už tam pak nedozrávaly, ale ony zrají pak v té šlehačce - a ještě tip na recept, který už jsi četla
Jani,máš-li období temna a dělá Ti blbě tmavá barva lilku,tak ho nahraď mladou cuketkou
Já mám teď dilema,co s kilovým balením tvarůžků,co Luba přivezl
Libo, Andulko, kdykoli, i třikrát po sobě