Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brokolicovo-chlebové placičky bez mouky a vajec

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Středně náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 12 kusů

12kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie172 655 kJ /
41 266 kcal
Bílkoviny4 424,99 g
Tuky304,99 g
Vláknina4 141,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 11,24 g
Sůl2,00 g
Sacharidy3 142,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Chleba nakrájíme na krajíčky a ty na menší kostky. Dáme do větší mísy a zalijeme chladným vývarem. Krok 2: Růžičky brokolice vložíme do osolené vroucí vody a 3 minuty povaříme. Povařenou brokolici přemístíme na chvilku do studené vody, poté scedíme a na cedníku necháme okapat. Pak brokolici nasekáme nadrobno. Krok 3: Z namočeného chleba z části vymačkáme přebytečnou tekutinu. Přidáme cibuli, česnek, Solamyl a tymián. Důkladně rukou promícháme a mezi prsty rozmělníme na hustou kašičku. Přidáme nasekanou brokolici a již jen vidličkou zlehka znova promícháme. Krok 4: Na pánev do rozehřátého oleje lžící tvarujeme placičky, které smažíme cca 2 minuty z každé strany do zlatavé barvy. Krok 5: Můžeme podávat s různými dipy. Já jsem promíchala 4 lžíce Lučiny se dvěma lžícemi bílého jogurtu a 1 prolisovaným stroužkem česneku.

Zveřejněno 15. 7. 2013

Poznámka autorky Anna Kocikova

Nedávno jsem takto zkoušela připravit placičky se žampiony, které jsem před tím podusila na másle, po vychladnutí nadrobno nasekala a dále byl postup stejný. Vyfotit jsem ale nestihla:-) Teď jsem připravila ze zbytku brokolice a do kuchyně byl přístup povolen až po nafocení.

Takže se tady s Váma o finančně nenáročnou rychlovku dělím. Zeleninu můžete dát podle své chuti a opravdu placičky i bez mouky a vajec hezky drží a jsou velice rychle usmažené.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3rzA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3rzA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept má v názvu "bez mouky" a je v něm čtvrtka chleba. Dobrá práce :-)

Jan: máte dobrý postřeh,díky,že jste věnoval receptu pozornost:-K
V názvu je sice uvedeno bez mouky,ale pokud uživatelé čtou i předchozí komentáře
,tak zrovna v tom pod Vámi píšu,jak to s tou moukou vlastně je,když je použita v chlebu:-)

Ten základ-namočený starší chleba je převzatý tady z Topreceptů od Jany Remkové(přidala jsem ho do podobných).Dělávám takto placičky s přidáním různých surovin a je to vážně moc fajn.Tady jsem schválně vyzkoušela,jaké to bude bez mouky,která vlastně je ve chlebíku a bez toho vajíčka:-)Opravdu to jde a protože je tady málo surovin,byly placičky i rychle usmažené:yes:

Všem děkuji za komentíky i hodnocení:-K
Damera:Corall+Emmy ahojky:-))budu si pamatovat,že jsi to Ty:-*:-K

:-p perfektní :yes::yes::-K

Zitra je budu delat,ale z kvetaku. Jinak to jsem ja Corall,mam jinou ikonu.

Pekny receptik:-K

Super placičky dobrý nápad, jak zužitkovat starší chlebe:-p:yes::yes:+

Dobrý nápad Aničko:yes:

Anna Kocikova: ale já tam vajíčka mám a nenapadla by mne zrovna brokolice;-). Super nápad:-)

Děvčata-děkuji:-*:-K
Jana Remkova:Vždyť s tím chlebíkem jsi tady před 4roky přišla myslím zrovna Ty;-):yes::yes:Jani,opravdu je to bez vajíčka:-)

Dobrý nápad s tím chlebem. Aničko, vajíčko fakt ne??:-O

Aničko-kytičko, copak si to zase vykouzlila za placičky;-) vypadají moc pěkně a chutnat budou jistě velice, když jsou od tebe;-) Dávám ti ten první bodík:yes:

Tématické fráze:
chlebové placky, chleba bez mouky, chlebové placičky, chlebové placky se zeleninou, placky z mouky, brokolicove placky bez mouky, zeleninové placky bez vajec, recepty bez mouky, zeleninové placičky bez mouky, chlebové placky bez vajec, zeleninove placky bez mouky a vajec, zeleninove placicky bez vajec, varime bez masa a mouky, rychlé chlebové placky recept, vaříme bez vajec a mouky, chlebové placky recept, placky_recepty, recepty z vajec, chlebové placky recepty, vejce recept

Suroviny:
chléb, brokolice, vývar masový, česnek, cibule, tymián sušený, solamyl, olej, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu