Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 794 kJ / 668 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 17,53 g |
| Tuky | 18,02 g |
| Vláknina | 48,57 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 1,98 g |
| Sůl | 4,80 g |
| Sacharidy | 94,26 g |
Postup přípravy
Krok 1: Příprava marinády: Šťávu z obou citronů smícháme s pepřem, chilli kořením, hořčicí, olejem a pečlivě promícháme. Přidáme ještě 1 papriku, 1 mrkev, které nahrubo nastrouháme, nebo jemně nakrájíme, a 1 prolisovaný stroužek česneku. Přisolíme a marinádu pečlivě rozmícháme.
Krok 2: Kuře rozdělíme na menší kousky. Nevykošťujeme ( má lepší chuť ). Vložíme do marinády, pořádně v ní kuře obalíme a necháme odležet alespoň hodinu - nejlépe přes noc.
Krok 3: Troubu si předehřejeme na 180 °C, kuře vložíme na pekáček s rozpáleným olejem a pečeme asi 30 minut. Během pečení můžeme malinko podlít vodou a poléváme kuře vypečenou šťávou.
Krok 4: Mezitím si připravíme hustou zeleninovou omáčku – cibuli nakrájíme na drobné kostičky, česnek na plátky, mrkev s paprikou rovněž na malé kousky. Ve velkém kastrolu rozpálíme olej, nasypeme cibuli, česnek a promícháme, ihned vložíme zbylou zeleninu a pokud zbyla marináda, přidáme i ji. Malinko podlijeme vodou a dusíme cca 15 minut. Do této směsi vložíme opečené kousky kuřete, promícháme a ještě necháme stát na plotně asi 10 minut, aby se chutě propojily.
Krok 5: Kuře je jemné, křehké, pikantní a zelenina chutná i samotná bez masa. Cibule tam udělá fantastickou šťávu, mrkev ji krásně doplní. Příloha: dlouhozrnná rýže, možná by šel i kuskus. Recept mám už hodně dávno ze starého časopisu.
Zveřejněno 4. 10. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuře po senegalsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mQAr
Moje poznámka
Kuře po senegalsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mQAr
Nejnovější recepty
Kokosové rohlíčky
Přidáno před 9 hodinami
Nivová s ořechy a jablkem
Přidáno před 10 hodinami
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Přidáno 7. 12. 2025 01:09:02
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno 6. 12. 2025 19:03:50
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno 6. 12. 2025 17:46:33
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí vaječný koňak
EmmaH před 4 hodinami
Domácí langoše
BTKILI před 9 hodinami
Vymazlené raffaello
Talskal před 9 hodinami
Rychlá kakaová buchta
Ppatricie2013 před 9 hodinami
Ořechové pracny
Alamatej před 9 hodinami
Rychlá toskánská polévka
Kajkajak před 9 hodinami
Vepřové na paprice
Misicka77 před 10 hodinami
Krémová polévka z pečené dýně s kokosovým mlékem
JarkaST. před 10 hodinami
Dýňová polévka mistra kuchaře
Merylas před 10 hodinami
Vajíčková pomazánka
Merylas před 10 hodinami
Tématické fráze:
senegalské nudle,
ořechový olej,
senegalská kuchyně,
marinády na kuře,
recepty z kuřete,
senegalská pomazánka,
křehké kuře,
kuře-marinády,
kousky kuřete recepty,
kuře tonda,
kuře,
krůtí po senegalsku,
senegalslé kuře,
senegalslé kuře,
kuře česnek mrkev citron,
kuchyně senegalská,
pomazánka senegal,
nudle po senegalsku,
pečené kuře po senegalsku,
senegalská kuchyně recepty
Suroviny:
kuře,
cibule,
citron,
paprika čerstvá zelená,
mrkev,
hořčice pikantní,
chilli,
česnek,
sůl,
pepř,
olej ořechový,
olej olivový
Komentáře (13)