Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ostružinové řezy

Připravte podle našeho receptu dezert, který již od pohledu láká k zaboření lžičky do ostružinové vrstvy překryté kopcem šlehačky. Příprava vypadá náročně, ale není tomu tak. Výsledný svěží moučník vás přesvědčí o dobře vynaloženém úsilí.

Hodnocení receptu je 4,9 (42×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bahula Bahula

Náročný

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 25 min

85 min (60 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie26 938 kJ /
6 438 kcal
Bílkoviny110,30 g
Tuky526,10 g
Vláknina39,20 g
Cholesterol 2,31 g
Sodík 705 mg
Sůl1,87 g
Sacharidy295,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce oddělíme na žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme pevný sníh. Troubu zapneme na 180 °C. Krok 2: Změklé máslo vyšleháme s cukrem do pěny a postupně k němu vmícháme žloutky. Krok 3: Kakao smícháme s mletými ořechy, kypřicím práškem do pečiva a Gustinem. Sypkou směs vmícháme k máslové. Krok 4: Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Krok 5: Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 25 minut. Krok 6: Ostružiny spolu s moučkovým cukrem dáme do hrnce. Přivedeme k varu a vaříme 3 minuty. Odstavíme z ohně, necháme vychladnout a scedíme přes síto (propasírujeme). Krok 7: Smetanu vyšleháme se ztužovačem dotuha a vmícháme do ní ostružinovou směs. Krok 8: Smetanu rozdělíme na čokoládový korpus a necháme v chladu tuhnout aspoň dvě hodiny. Krok 9: Potom nakrájíme a posypeme čokoládovými hoblinami.

TIP: Ostružiny ve sladké kuchyni

Zveřejněno 17. 8. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ostružinové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zA7r

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ostružinové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zA7r

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (34)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Moc krásné řezy.

:-)<3:yes::yes: moc pěkný recept i foto, nádhera:-K

tam nepřijde žádná mouka krem super ale korpus letěl 8-(8-(

Vyborne tezy:-)

Moc nepeču a když už tak jednodušší recepti, ale tento recept mně nalákal a bylo to opravdu vynikající. Všichni moc chválili. Příště zkusím s jiným ovocem. bodík letí a děkuji za receptík:-K

varilamyskakasicku:není zač ,tak to necháme na příští rok:-)dnes jsem ze zbytku ostružin udělala džem- takže už zbylo na keřích jen na ochutnávání:-8teď už mně čekají jen švestičky ....zhruba za týden už budou akorát a bude zavařeno;-)

Ivusa: tak to jsi mne "načla", syn bydlí kousek od Zlína - v Otrokovicích, ale už jsem se vrátila domů do Prahy,;-( to mne mrzí, to je škoda, sákriš, jinak díky moc za nabídku;-)

Nevěděla jsem, co s nasbíranými ostružinami, tak jsem zkusila udělat tyto řezy a jsou naprosto perfektní! Vzhledově jsem sice hoodně pozadu, ale chuťově jsou úžasné, manžel ochutnal v 11 večer než šel spát a ráno jsem zjistila, že řezy i snídal, prý "jenom tak na chuť"! Úžasné! teď se chystám na ten nepečený tvarohovo-pudingový dortím tchýni k narozeninám, tak jsem zvědavá:o)

varilamyskakasicku:Jsem holka z Moravy ....chatičku máme u Zlína a letos se opravdu urodilo...........opět mi včera manžel přivezl dva úplně plné kyblíky ...měla jsem co dělat ,abych našla flašky na zavařování-letos už mám téměř všechny plné.Zavařuji všechno co se dá...jak se říká- kdyby to šlo ,tak bych zavařila i šišky.Tak pokud máš cestu do Zlína můžeš si přijet otrhat...ještě tam toho je spousta.Takových10-20 kg určitě.;-)

Ivusa: jejda, kde bydlíš Ivuso, mne by stačila mistička, jen malá a do roládky, vyměním za jiné ovoce, bereš:-)):-D

Jako vždy :yes::yes::-K

:-KKrásné řezíky.Ostružin mám habakuk,na zahradě jich sklízím plné kyblíky.Ale na tudle nádheru si netroufnu:-O,zatím všechnu úrodu zavařuji na kompoty nebo džemy:-p

:-p Evi to je krása, jen mít ty ostružiny;-):-K

Dokonalé, krásné řezy jako vždy :yes::yes::-K:-p

Ajvena: nádherné řezy.V sobotu jdu se podívat do lesa na ostružiny a hned ten recept zkusím

:yes:

Těší mě, že vás recept zaujal, děkuji :-K:-K:-K

Nádherné řezy jako vždy:-p+:yes:

Vždy ma fascinujú tvoje dokonalé múčniky...

Ukladám, ostružlín je hodne, orechy sú tiež, treba ich minúť.:-)) Krásny zákusok:-p:-p:yes:

Nádhera:yes:. A mně se to tak krásně nakrájet nepovede a nepovede...:-S:-D

jak od profíka:yes::yes:

Evi, moc hezké:yes:+12

Evi, kde že máš tu cukrárnu;-):-p:yes:+10

Evi, opět jako vždycky u tebe krásně nařezaná dobrota za 9.bodů:yes:

není co dodat:-pperfektní jako vždy:yes:

ááá, cukrárna U Bahulky:-K:-K krása, Evi:yes::-);-):-K

Evi, moc se Ti řezy povedly :-p:-K:yes: +5:yes:

Opět perfektní moučníček:yes::yes::yes::-O:-O;-):-*:-K

Evi, moc pěkné, ta ostružina by mi sedla, ale nemám, malina se dá ale taky, viď? Paráda, škoda jen, že tam není kousek ostružiny vidět:-p:-p:-p:yes:

Evi, dneska jsem zrovna otrhala misku ostružin a děti mi je všechny snědly. Příště už jim je neukážu:-D Máš to krásný, jako vždycky, tvoje řezy prostě žeru:-D:yes:

Tématické fráze:
ostružinové recepty, recepty z ostruzin, ostružinový řez, co udělat z ostružin, řez ostružin, řez ostružinová, zavarovani ostruzin, co z ostruzin, ostružinová pěna, recept z ostruzin, ostružinový dezert, ostružinove řezy s tvarohem, řezy z ostružin, recepty s ostružin, ostružinový, recept na ostružinovou marmeládu, ostružiny zavařování, ostruzinovy desert, nepečený ostružinový dezert, co delat z ostružin

Suroviny:
máslo, cukr krystal, vejce, kakao, ořechy vlašské, gustin, kypřící prášek do pečiva, ostružiny, cukr moučkový, smetana ke šlehání, ztužovač šlehačky, zdobení čokoládové

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu