Hodolanská omáčka
Hodolanská omáčka je pojmenovaná po městské čtvrti v Olomouci. Ochutnejte tuto klasickou, moravskou, bílou omáčku s uzeninou a vejci, dejte si k ní dobrý, čerstvý chléb a jistě si pochutnáte.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 565 kJ / 852 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 68,70 g |
| Tuky | 40,15 g |
| Vláknina | 5,50 g |
| Cholesterol | 858 mg |
| Sodík | 2,84 g |
| Sůl | 6,53 g |
| Sacharidy | 51,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory očistíme, oloupeme a pokrájíme na kostičky.
Krok 2: Brambory uvaříme s bobkovým listem, solí, celým pepřem, novým kořením a kabanosem nakrájeným na kostičky. Kabanos můžeme před přidáním opéct.
Krok 3: Zahustíme moukou rozkvedlanou v mléce a povaříme.
Krok 4: Přidáme vejce uvařená natvrdo a nakrájená na kostičky a dochutíme solí, cukrem a octem.
Krok 5: Podáváme s chlebem.
Zveřejněno 4. 9. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hodolanská omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pnBX
Moje poznámka
Hodolanská omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pnBX
Nejnovější recepty
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 2 hodinami
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 3 hodinami
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 4 hodinami
Vepřový závitek s hořcicovo-slaninovou omáčkou
Přidáno před 4 hodinami
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 5 hodinami
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Květáková omáčka Alfredo
adelaku před 13 minutami
Kysané zelí zahuštěné - rychlé a jednoduché
DavidVolvo před 24 minutami
Čokoládový dort z čokolády
Vackovaklara312 před 1 hodinou
Vepřová plec na houbách a na smetaně
74tomik před 1 hodinou
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 1 hodinou
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 1 hodinou
Třená buchta
Martina Veveruska před 1 hodinou
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 2 hodinami
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 5 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 7 hodinami
Tématické fráze:
hodolanská omáčka s vejci,
hodolandská omáčka,
hodolanská polévka,
recept na hodolanskou omacku,
hodulanská omáčka,
hodolanská omáčka e kuchařka,
hodolanka,
hodolanka recept,
hluchý guláš,
top recepty omáčky,
hodolandská omačka recept,
recept hodolanka,
recept na hodolanskou,
hodolanká omáčka,
recept na hodolanskou máčku,
hodolandská,
hudulanska omacka,
omačka hodolanka,
hodolanské brambory,
recept na hodolanku
Suroviny:
brambory,
šunkový kabanos,
vejce,
bobkový list,
pepř,
koření nové koření,
mléko,
mouka hladká,
sůl,
ocet,
cukr
Komentáře (27)
jungmanova12 - trochu na palici, ne?
A nevím, kde jste přišla na to, že jsem z Prahy?
Jen mě zaujal ten šunkový kabanos, muž totiž salám tohoto typu miluje, ale je to ten klasický, určo není z šunky. Mrknu se po něm v marketech.
Jani R., máš tu recept přidaný do podobných, tak se nedivím, že ti to něco říká,