Hodolanská omáčka
Hodolanská omáčka je pojmenovaná po městské čtvrti v Olomouci. Ochutnejte tuto klasickou, moravskou, bílou omáčku s uzeninou a vejci, dejte si k ní dobrý, čerstvý chléb a jistě si pochutnáte.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 565 kJ / 852 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,70 g |
Tuky | 40,15 g |
Vláknina | 5,50 g |
Cholesterol | 858 mg |
Sodík | 2,84 g |
Sůl | 6,53 g |
Sacharidy | 51,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory očistíme, oloupeme a pokrájíme na kostičky.
Krok 2: Brambory uvaříme s bobkovým listem, solí, celým pepřem, novým kořením a kabanosem nakrájeným na kostičky. Kabanos můžeme před přidáním opéct.
Krok 3: Zahustíme moukou rozkvedlanou v mléce a povaříme.
Krok 4: Přidáme vejce uvařená natvrdo a nakrájená na kostičky a dochutíme solí, cukrem a octem.
Krok 5: Podáváme s chlebem.
Zveřejněno 4. 9. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hodolanská omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pnBX
Moje poznámka
Hodolanská omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pnBX
Nejnovější recepty
Kuřecí kousky se zeleninou a smaženými nudlemi
Přidáno před 2 hodinami
Vaječná omeleta se sýrem a s tuňákem
Přidáno 3. 8. 2025 16:17:56
Placičky z podmáslí
Přidáno 3. 8. 2025 13:46:57
Karpatské lečo
Přidáno 3. 8. 2025 13:00:03
Kotlety na tymiánu s hrachovou kaší a pečenou karotkou
Přidáno 3. 8. 2025 10:37:11
Čalamáda ze zelí a paprik
Přidáno 3. 8. 2025 09:04:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Žampionový guláš s cuketou
hifiklub před 1 hodinou
Čočková polévka s párkem
Janet.P před 1 hodinou
Perník z cukety
Pechova.veronika84 před 1 hodinou
Cuketové bramboráky
Pechova.veronika84 před 1 hodinou
Jednoduchá domácí zmrzlina
rybarka007 před 2 hodinami
Cuketový perník
Boxiska před 2 hodinami
Cukeťák na plechu
Simona Maskova před 2 hodinami
Bramboračka
Kajkajak před 3 hodinami
Pizza ze sušeného droždí
Mlateli před 3 hodinami
Tématické fráze:
hodolanská omáčka s vejci,
hodolandská omáčka,
hodolanská polévka,
recept na hodolanskou omacku,
hodulanská omáčka,
hodolanská omáčka e kuchařka,
hodolanka,
hodolanka recept,
hluchý guláš,
top recepty omáčky,
hodolandská omačka recept,
recept hodolanka,
recept na hodolanskou,
hodolanká omáčka,
recept na hodolanskou máčku,
hodolandská,
hudulanska omacka,
omačka hodolanka,
hodolanské brambory,
recept na hodolanku
Suroviny:
brambory,
šunkový kabanos,
vejce,
bobkový list,
pepř,
koření nové koření,
mléko,
mouka hladká,
sůl,
ocet,
cukr
Komentáře (27)
jungmanova12 - trochu na palici, ne?
A nevím, kde jste přišla na to, že jsem z Prahy?
Jen mě zaujal ten šunkový kabanos, muž totiž salám tohoto typu miluje, ale je to ten klasický, určo není z šunky. Mrknu se po něm v marketech.
Jani R., máš tu recept přidaný do podobných, tak se nedivím, že ti to něco říká,