Grilovaný losos s ananasovou salsou
Filet lososa, marinovaný v marinádě z kouřové soli, adžiky a limetkové šťávy, ogrilujeme a podáváme s osvěžující exotickou salsou z grilovaného ananasu, která má díky papričce jalapeño pikantní náboj.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 436 kJ / 1 538 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 82,50 g | 
| Tuky | 126,71 g | 
| Vláknina | 6,90 g | 
| Cholesterol | 220 mg | 
| Sodík | 2,28 g | 
| Sůl | 5,65 g | 
| Sacharidy | 14,80 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Nejdříve očistíme ananas a nakrájíme ho na centimetrové plátky. Vyřízneme tvrdý střed. Kolečka ananasu grilujeme na rozehřátém grilu asi 5 minut z obou stran. Sundáme a necháme vychladnout.
	Krok 2: Než ananas vychladne, připravíme lososa. Očistíme ho a nařízneme kůži. V misce vyšleháme olivový olej s limetovou šťávou. Přidáme koření a sůl. Do marinády vložíme lososa a několikrát ho otočíme, aby se pokryl marinádou. Dáme stranou (ne do lednice).
	Krok 3: Zatímco se losos marinuje, dokončíme salsu. Ananas nakrájíme na malé kostičky. Dáme ho do misky, kde ho smícháme s nadrobno nakrájenou cibulkou, najemno nasekanou petrželkou a na malé kostičky nakrájenou papričkou jalapeňo. Zakápneme limetovou šťávou, promícháme a dáme odležet do lednice.
	Krok 4: Lososa osušíme od marinády a dáme na rozpálený gril - nejdříve kůží dolů. Grilujeme cca 3-5 minut. Otočíme a grilujeme také 3-5 minut. Délka grilování záleží na síle filetu a na tom, jak máme rádi propečené. Na talíř dáme polovinu vychlazené salsy a přidáme lososa.
Zveřejněno 6. 9. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Grilovaný losos s ananasovou salsou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ArWp
Moje poznámka
					
				
Grilovaný losos s ananasovou salsou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ArWp
Náhodný recept
Nejnovější recepty
	
			
	
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 5 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 8 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 22 minutami
	
			
	
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 23 minutami
	
			
	
Třená buchta
Martina Veveruska před 27 minutami
	
			
	
	
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 57 minutami
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 4 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 5 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 6 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 7 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 7 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 8 hodinami
						Tématické fráze:
						
							losos s ananasem, 
						
						
							ananasová salsa, 
						
						
							ananasova salza, 
						
						
							ananas salsa, 
						
						
							salsa s ananasem, 
						
						
							jablecno-ananasova salsa, 
						
						
							grilovani lososa v celku, 
						
						
							losos top recepty, 
						
						
							salsa ananas, 
						
						
							salsa k lososovi, 
						
						
							ananasová salsa fotka, 
						
						
							ananasová salsa fotky, 
						
						
							grilovaný losos recept, 
						
						
							rýže s grilovaným lososem, 
						
						
							losos ananasem, 
						
						
							salsa s grilovaným ananasem, 
						
						
							ananasová salsa recept, 
						
						
							filet lososa na grilu, 
						
						
							losos délka grilování?, 
						
						
							recept losos s ananasem
						
					
						Suroviny:
						
							ananas, 
						
						
							cibule, 
						
						
							paprika kozí roh pálivá, 
						
						
							petržel, 
						
						
							šťáva limetková, 
						
						
							losos, 
						
						
							olej olivový, 
						
						
							koření adžika, 
						
						
							sůl kouřová
						
					
	
			
	
	
	
	
Komentáře (14)
p.s. mě prosím s lososovitým pstruhem, ten mi více šmakuje