Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smetanové brambory s kuřecím masem

Cítíte tu vůni? To se právě pečou brambory se smetanou a kuřecím masem. Lahodný oběd, který připravíte téměř bez práce a nakrmíte celou rodinu. Doplnili jsme ještě šunku a sýr, přidat můžete i bylinky.

Hodnocení receptu je 4,8 (48×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bohuna

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 114 kJ /
1 939 kcal
Bílkoviny140,60 g
Tuky101,08 g
Vláknina13,80 g
Cholesterol 512 mg
Sodík 1,64 g
Sůl3,96 g
Sacharidy109,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zapékací misku nebo pekáček vymažeme lžící oleje. Krok 2: Na dno poklademe na plátky nakrájené oloupané brambory (do vějířku), osolíme, opepříme. Krok 3: Poklademe nudličkami kuřecího masa, na kostičky nakrájenou šunkou (nebo salámem), posypeme plátky pórku a petrželovou natí. Krok 4: Zalijeme částí šlehačky a posypeme sýrem. Vrstvení opakujeme, každou vrstvu brambor lehce osolíme. Poslední vrstva jsou brambory. Krok 5: Zalijeme zbytkem šlehačky a pokapeme zbylým olejem. Krok 6: Přiklopíme víkem a vložíme do trouby. Krok 7: Zapékáme v předehřáté troubě při teplotě 180 °C asi 60-75 minut. Krok 8: V druhé polovině přípravy víko odstraníme a dopékáme dozlatava.

TIP: Nejlepší jídla z jednoho pekáčku

Zveřejněno 28. 9. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DJ95

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DJ95

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (30)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Chutili výborne :-)

Nepíšete, zda brambory vařené, či syrové...počítám syrové.

Svitilna: Hezký den, brambory použijte syrové, nakrájené na tenké plátky. 😊

Svitilna:
Syrové ????

Top rychlovka dekuji

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Dneska jsem se inspirovala smetanovými brambory s kuřecím masem. Všem doporučuji, výborný oběd. Pekla jsem v pečence. Jen chvíli trvalo než jsem vše nakrájela, ale pak už bez práce :-)

Oběd výborný ale téměř bez práce mi teda připadá 😃

Moc chutné a výborné 😍👌Doporučuji všem!

Zapekala jsem….pro me tak nejak normalka, ale detem tedy chutnaly hodne, rozhodne jsem nedelala naposledy. Drzela jsem se receptu. S dovolenim pridavam foto :-K

Hodinu a čtvrt? Chudák kuřecí maso...

Dneska byly na oběd a moc jsme si s manželem pochutnali <3

Adasky:
Jsem rada, ze chutnalo.;-)

Byla to dobrůtka,skvělý tip na sobotni oběd.:-*

Václav PRAHA 10. 9. 2013 09:10
Brambory s kuřecím masem a šunkou sypané nivou jsou vynikající:

Akorát se mi to zapéká v troubě :-8 už se na tu dobrotu nemůžu dočkat, dám vědět jak to dopadlo :-K +bodík:yes:

Zrovna jsem dojedla posílám:-p:yes:

Bohunko - dělám a je to opravdu papáníčko:-D:yes: a ještě z jednoho pekáče - tedy já přiklápím druhým - no prostě báječné papání a je jedno jaké masíčko použiješ
Evi - máš okouzlující fotičku

Děkuji za krásnou fotečku a bodíky a jsem ráda, že přišlo k chuti. :-*

Nádherná fotka:-O:yes:

Brambory byly výborné, všem moc chutnalo, takže asi v sobotu zopakujeme:-p:-p
Zapékací misku jsem nevymazala, jen brambory jsem po zalití smetanou pokropila olejem z naloženého pepře:-))přidala jsem Ti pár foteček a :yes:+5

"Kaloričnaja bomba" to zase až tak není. Sýr může být i nízkotučný a ten olej na vymazání tam vůbec nemusí být, pokud máš nádobí, kde ho nepotřebuješ použít. Já to do receptu dala, protože obyčejný pekáček má každý. ;-)

Mńáám, je to sice "kaloričnája bomba", ale určitě strašně dobrá!!:-p:-))Ikdyž zase prsa kalorické nejsou, tak se to nějak srovná;-)

:-):-) Díky za nápad, tak už vím co vařit zítra. Akorát místo porku dám cibuli ;-) děti porek nemusí :-K:-K

Mňamka:-p:-p:-pTo mně příjde, jako obdoba receptu "Kotleta na šlehačce" a to máme moc rádi:-*:yes:

myslím, že dlouho bez fotky nezůstane;-):-), vypadá to dobře:-p:yes:
podobně dělávám s vepřovou kotletou, taky dobrota;-):yes:

Tématické fráze:
smetanové brambory, zapecene brambory s kurecim masem a smetanou, zapečené brambory s kuřecím masem, kuřecí maso se smetanou, brambory s kurecím masem na smetane, kuřecí maso s brambory na smetaně, zapečené brambory se smetanou a kuřecím masem, brambory s kuřecím masem, top recepty kuřecí maso, zapečené brambory s kotletou, kuřecí maso na smetane, zapečené kuřecí maso s bramborami a smetanou, brambory na smetaně s kuřecím masem, brambory na smetaně s masem, kuřecí s bramborem a smetanou, smetanové brambory recept, kuřecí maso s bramborem, zapecene brambory s kotletou a smetanou, kuřeci maso na bramborech, smetanové brambory s kotletou

Suroviny:
prsa kuřecí, šunka, pórek, brambory, olej, smetana ke šlehání, sýr nastrouhaný, nať petrželová, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu