Broskvový džem
Sladké a šťavnaté broskve se skvěle hodí na přípravu džemu, díky kterému si jejich chuť užijeme i mimo sezónu. Broskve oloupeme, nakrájíme, povaříme s kyselinou citronovou, cukrem a želírovací směsí a provoníme skořicí.
Suroviny pro 1 dávka
z dávky vyjde 8-10 jogurtových skleniček
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 867 kJ / 5 227 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 60,24 g |
Tuky | 4,80 g |
Vláknina | 21,60 g |
Cholesterol | 50 mg |
Sodík | 292 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 1 224,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Broskve oloupeme, odpeckujeme a nakrájíme na malé kousky do hrnce. Přidáme kyselinu citronovou, cukr, případně skořici a dáme vařit.
Krok 2: Mícháme a po chvíli nasypeme Gelfix. Pořádně jej rozmícháme a vaříme tak dlouho, až bude směs vazká.
Krok 3: Pak nalijeme horký džem do umytých skleniček, otřeme hrdla dočista, zavíčkujeme a otočené dnem vzhůru necháme chvíli stát. Pak je otočíme zpátky.
Zveřejněno 14. 9. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Broskvový džem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QA3q
Moje poznámka
Broskvový džem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QA3q
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 2 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 3 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 6 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 7 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 15 hodinami
Jemné bramborové knedlíky se švestkami
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ovocné tvarohové knedlíky
Veronikalll před 8 minutami
Thajské curry
Trol60 před 15 minutami
Cibulová polévka s česnekem
Kajkajak před 43 minutami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Fitulka před 3 hodinami
"Škvarková" pomazánka z pohanky
janatka před 3 hodinami
Vepřové kostky po srbsku
Zuzkapumanek před 3 hodinami
Bramborové vějířky s česnekem a slaninkou
Fitulka před 4 hodinami
Sýrová roláda
Fitulka před 4 hodinami
Cuketová pomazánka nejen na topinky
Fitulka před 4 hodinami
Tématické fráze:
džem z broskví,
domácí marmeláda z broskví,
broskve džem,
broskový džem,
broskvová marmeláda,
marmeláda z broskví,
co udělat z broskví,
džem broskve,
broskvová marmeláda speciál,
broskvovy dzem z domácí pekárny,
broskovový džem,
broskvový džem marmeláda,
džem z broskve,
recept na džem z broskví,
broskve recepty marmelády,
broskvový jam,
broskvové recepty,
brosvový džem,
džem s broskví,
marmeláda z broskví recept
Suroviny:
broskve,
kyselina citronová,
cukr krupice,
gelfix extra,
skořice
Komentáře (16)
Letos teda spokojená nejsem, broskve nejsou díky mrazu, který přišel, když nám kvetly
Podobně jsem to zkusil i se švestkami.
Jarda
Jana Remkova: přečti si o vaření Gelfixu tady http://www.oetker.cz/oetker_cz/html/default/debi-7...
Bibi, pokud necháš tuhou marmošku (džem) dnem vzhůru příliš dlouho, zatuhne ti na víčku a vespod sklínky pak máš "vzduchoprázdno". Nechávám dnem vzhůru max. hodinku