Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Broskvové čatní

Zralé broskve v netradiční úpravě vás překvapí svou výraznou chutí. Broskvové čatní je skvělý doplněk k pečenému masu, grilovaným dobrotám nebo vyzrálým sýrům. Připravte si pikantní sklenici léta, která okoření nejedno jídlo!

Hodnocení receptu je 4,3 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 117 kJ /
1 223 kcal
Bílkoviny14,53 g
Tuky3,05 g
Vláknina34,83 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 111 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy275,83 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Broskve nakrájíme na kostičky, cibuli, česnek a jablko nasekáme na menší kousky, dáme do kastrůlku, přidáme veškeré koření, cuk, ocet a šťávu z citronu. Krok 2: Vše vaříme, dokud se nám tekutina nezredukuje, aby čatní bylo hustější a suroviny tak napůl rozvařené. Trvá to asi tak 25-30 minut. Krok 3: Můžeme dochutit a slít do skleničky. Do vypotřebování uchováváme v lednici.

TIP: Desatero rad na téma indická omáčka - čatní

Zveřejněno 17. 9. 2013

Poznámka autorky Bibinka

Z tohoto množství je cca 1 sklenička 250 ml.

Takové čatní jsem tu nenašla i když je jich tu dost. Je velmi pikantní a výborné jako příloha k různým masům, různě upravených.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Broskvové čatní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MXPA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Broskvové čatní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MXPA

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Lentilka:Lenko, jen tak na okraj, tady si všichni tykáme, bez rozdílu věku;-)
Jsem moc ráda, že čatní chutnalo, my jsme ho ztrestali taky u kuřecího a děkuji, že jsi ho udělala:yes:

Dostala jsem broskve, tak jsem udělala podle vašeho receptu. Jen jsem dala méně octa,já neměla jablečný a obyč tam moc čpěl. Jinak chuť výborná, hned jsme měli ke kuřecím steaku. Moc díky za recept! :yes::yes::yes: Zasloužený bodík přidávám.

Čatní u nás frčí ve všech podobách :yes:;-)

hanes24: Jiří udělej, nebudeš myslím litovat:-p a písni, jak ti chutilo;-)

:yes:To udělám:-!:-!:-!:-!:-!:yes:

spagetka: Ladiá, díky za upozornění, už je to v pořádku;-) Jinak to Tabasco, já ti nevím, už takhle je to hodně pikantní;-), tak to na malinkém množství vyzkoušej....;-)

tento recept by se mi hodil v době kdy jsem nevěděla co s úrodou broskví na zahrádce vypadá skvěle,tak zkusím příští rok ,jen co ten česnek,je tam dvakrát?

Čatní všech podob máme velmi rádi, ovoce s masem ještě víc ;-):-p:yes::yes:
Jani, ty česneky tam máš 2x, asi překlep ne?;-);-)
Jo a asi bych tam stříkla tabasco, ale to jedině po ochutnání, tím si nejsem jistá. Zrealizuju.

Tématické fráze:
broskvove chutney, co s úrodou broskví, chutney z broskví, chatni z broskví, broskové čatní, recept broskvové chutney, broskvové chatni, čatni, čatní z třešní, domácí broskvové čatní, čatní recept, broskovové čatní, chutney broskvove, co s velkou úrodou broskví, rozvařené broskve, broskvove recepty, broskové čatný, broskové chutney, broskové čatní recept, recepty na catny

Suroviny:
broskve, jablko, česnek, cibule, cukr, koření hřebíček, skořice, kardamom, zázvor čerstvý, citron, ocet jablečný, kmín drcený

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu