Suroviny
Porce: 2-4 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 983 kJ / 235 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,10 g |
Tuky | 0,33 g |
Vláknina | 7,26 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 16 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 22,12 g |
Postup přípravy
Krok 1: Králíka prošpikujeme slaninou, osolíme, posypeme zázvorem.
Krok 2: Do pekáče nalijeme trošinku oleje a dáme na ně králíka. Troubu předehřejeme na maximum a vložíme do ní pekáč s králíkem. Během zhruba 7-10 minut teplotu ubereme na cca 200 stupňů, pekáč přiklopíme.
Krok 3: Ve zhruba 2 dcl vody uvaříme 1/2 masoxu s houbami, které zruba po 25 minutách pečení nalejeme na králíka, přiklopíme a pečeme asi 1 hodinu.
Krok 4: Po této době přidáme do pekáče nakrájenou cibuli s česnekem nakrájeným na plátky, zalijeme vínem a ještě 1/2 hodiny dopékáme již odkryté.
Můžeme, ale nemusíme šťávu zahušťovat lžičkou mouky, nebo solamylu.
Můžeme, ale nemusíme šťávu zahušťovat lžičkou mouky, nebo solamylu.
Zveřejněno 19. 9. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Králík na houbách, zázvoru a víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jBmR
Moje poznámka
Králík na houbách, zázvoru a víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jBmR
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna s baby špenátem
Přidáno před 3 hodinami
Chuťovky z listového těsta
Přidáno před 5 hodinami
Vepřová plec se špenátem
Přidáno před 18 hodinami
Makovec s hruškami
Přidáno 19. 10. 2025 10:00:02
Kachna s medem a jablky
Přidáno 19. 10. 2025 08:03:01
Pomazánka z brynzy
Přidáno 18. 10. 2025 22:03:21
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
Zdenislavka před 47 minutami
Kuře na zelí
kimlo před 1 hodinou
Snídaně "Velbloudí dech"
topsysel před 1 hodinou
Kefírové čokoládové řezy
Praevka před 2 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
sarkasj@seznam.cz před 3 hodinami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
sarkasj@seznam.cz před 4 hodinami
Houbové ragú s těstovinami
VerkaDvorakova před 4 hodinami
Dobrá frankfurtská polévka
Jan Nemec před 14 hodinami
Pivovarská bašta
oopicka před 15 hodinami
Tématické fráze:
králík recepty bezkonkurenční,
zázvorové víno,
sakra králík,
bezkonkurenční králík,
recept sakra kralik,
králíky,
králík recepty bezkonkurenční-houbách,
recept králík zázvor,
sakra králíky,
kralik na houbach,
jak dlouho péct králíka,
recept zazvor vino,
jak rozmrazit kralika,
suseni zazvoru,
pečený krá,
recepty pečený králík na víně a houbách,
králík na zázvoru,
králík na červeném víně,
recept na kralika na vine s houbami,
králík recept pečený na houbách
Suroviny:
stehno králičí,
česnek,
cibule,
víno bílé,
zázvor sušený,
sůl,
houby,
slanina,
mouka hladká
Komentáře (27)