Suroviny
Porce: 1-2 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 521 kJ / 842 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,89 g |
Tuky | 91,12 g |
Vláknina | 0,96 g |
Cholesterol | 128 mg |
Sodík | 5 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 4,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kapří kousky osolíme, opepříme, posypeme paprikou.
Krok 2: Vložíme do pekáčku na rozehřátý olej s máslem.
Krok 3: Jednotlivé kousky kapra poklademe plátky anglické slaniny, proužky papriky a na každý kousek dáme půl rajčete řezem nahoru.
Krok 4: Dáme zapéct do předehřáté trouby asi na 20 minut, možná malinko více, podle typu trouby a vlastní zkušenosti.
Krok 5: Na talíři přelijeme kapra výpekem. Podáváme s různě upravenými brambory. Nejlépe však chutná s chlebem namáčeným do šťávy.
Zveřejněno 21. 9. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kapr od Bošileckého mostku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QXpl
Moje poznámka
Kapr od Bošileckého mostku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QXpl
Nejnovější recepty
Tarhoňa s kuřecím masem a pikantní rajčatovou omáčkou
Přidáno před 1 hodinou
Špaldový chléb rychlý, bez hnětení, v troubě
Přidáno před 1 hodinou
Proteinové ovesné vločky s malinovým proteinem a hořkou čokoládou
Přidáno před 23 hodinami
Rýžové nudle se zeleninou, sójovými kousky a arašídovou omáčkou
Přidáno před 23 hodinami
Roláda Harlekýn podle Míši Landové
Přidáno 10. 7. 2025 09:00:02
Těstoviny s krémovou omáčkou Alfredo s krevetami a brokolicí
Přidáno 10. 7. 2025 06:47:32
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meruňkový koláč s drobenkou
Malinka89 před 1 hodinou
Pečená krkovice s lilkem a smetanou
Kovisova před 2 hodinami
Meruňkový koláč s tvarohem a drobenkou
Malinka89 před 2 hodinami
Kuře na tymiánu
Jan Nemec před 3 hodinami
Cukeťák II
xSarka před 4 hodinami
Uzená zelňačka
Vašek před 4 hodinami
TOP Banánový chlebík
danila před 5 hodinami
Kuřecí maso na kari s kokosovým mlékem a rýží
Sally.K51 před 5 hodinami
Masové kuličky na kedlubnách
Liduš před 5 hodinami
Nepečené kokosové košíčky s čerstvým ovocem
Amphibian před 8 hodinami
Tématické fráze:
jak dlouho se vari kapr,
písně o kaprovi,
písnička o kaprovi,
písnička o kaprovi,
jak delat z kapra,
jak udelat v troube krupaveho kapra,
jak dlouho dělat kapra na pánvi,
zapeceny kapr podle p.janu,
písničky o kaprovi,
kapr v trojobalu v troubě,
kapr jako blato,
písnička na tom bošileckým mostk,
kapr k večeři,
mostky vanočni cukrovi,
kapr
Suroviny:
kapr,
sůl,
pepř,
paprika sušená sladká,
slanina anglická,
paprika čerstvá bílá,
rajče,
olej,
máslo
Komentáře (23)
Dobrý recept lze dobře opsat, ale i dobře zmršit a často se už z receptu dá odhadnout, zda "autor" podle "svého" receptu i vaří.
Tady mě zaujala zmínka: "...asi na 20 minut, možná malinko více..."
V české kotlině, kde se obecně ryby tepelně zpracovávají příliš dlouho, až do stavu takřka (pro gurmety) nepoživatelného je ta zmínka o čase úpravy jako z jiného světa!
Jana Remkova: Díííky
A proč to tu píšu?
Třeba si to někdo přečte, a příště než začne cokoli šupinatého "sušit" v troubě či na pánvi, tak si vzpomene, že rybce stačí v teple pobejt pár minut a ne celou věčnost...
(A nemyslete si, taky jsem už z několika, nejen vánočních kaprů, vyrobil popundekl v trojobalu
P.S.: nevadilo by mě i kdyby to byl bolševik, jen když to bude masité sousto