Pikantní zelňačka s klobásou v jednom hrnci
Zelí je jedna z klasických surovin staročeské kuchyně a zelná polévka patří k našim tradičním receptům. Uvařte si ji, jak se patří - a to s kusem dobré klobásy!
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 125 kJ / 269 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,76 g |
Tuky | 0,98 g |
Vláknina | 15,17 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,62 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 49,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nadrobno nakrájenou cibuli vsypeme na rozehřáté sádlo, kde ji necháme zesklovatět, přidáme klobásu nakrájenou na kolečka, nakrájená rajčata a chilli papričky a orestujeme. Poté zasypeme paprikou a ještě chvílí mícháme.
Krok 2: Pak zalijeme horkou vodou, nebo vývarem, přidáme nakrájené brambory, koření a zvolna vaříme do změknutí brambor.
Krok 3: Poté přidáme zelí a za stálého míchání ještě vaříme 10 minut. Nakonec přidáme kysanou smetanu na zjemnění chuti, už jen prohřejeme.
Zveřejněno 26. 9. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní zelňačka s klobásou v jednom hrnci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YZLp
Moje poznámka
Pikantní zelňačka s klobásou v jednom hrnci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YZLp
Nejnovější recepty
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno před 2 hodinami
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 3 hodinami
Květákové karí placičky
Přidáno před 15 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 17 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno 3. 5. 2025 06:00
Pavučinkový makový závin.
Přidáno 2. 5. 2025 18:49
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pavučinkový makový závin.
Veronika.Hrozna před 17 minutami
Tilápie na rozmarýnu s česnekem
Hanka99 před 28 minutami
Tvarohová pomazánka s pažitkou
Sarka771 před 1 hodinou
Valašské frgály
bodie před 11 hodinami
Kapr na zelenině
Blofas před 13 hodinami
Mokrá kokosová buchta
Surmei před 13 hodinami
Kuřecí stehna s bylinkami a šunkou
E. J. K. před 14 hodinami
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
chocho před 15 hodinami
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 15 hodinami
Tématické fráze:
zelnice s klobásou,
zelňačka,
červená zelňačka s klobásou,
zelňačka s klobásou,
zelnacka recept,
červená zelnice s klobásou,
zelnačka polévka s klobásou,
videorecept zelnačka polévka s klobásou,
recept zelnačka,
polévka zelnačka,
top recepty zelňačka,
zelňačka polévka,
recept na zelňačku,
zelňačka z jednoho hrnce,
zelnačka s klobásou bez smetany a mouky,
recepty zelnačka,
červená zelnačka,
zelnačka s klobasou recept,
krémová zelňačka,
recept zelňačka s klobásou
Suroviny:
klobása pikantní,
cibule,
brambory,
zelí kysané,
rajče,
chilli paprika čerstvá,
kmín celý,
paprika sušená sladká,
sůl,
bobkový list,
pepř celý,
sádlo,
vývar masový,
smetana zakysaná
Komentáře (13)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Dekuji moc !!!!! :
A bez pridania múky ako vo väčšine receptov!
Uvařím brambory (nešetřit), přidám kysané zelí (cca 1kg pytlík) a koření (celý pepř)a nakonec pak gulášovku(cca 3 pytlíky) a 3-4 paprikové klobásy (nevařit dlouho,jinak se vyvaří), popř. trochu Klasiku.
Protože ji rodina miluje, vyjde mi z toho 5litrový hrnec.
Dá se jít kdykoliv a neškodí v jakémkoliv množství.