Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí spätzle s houbami

Připravit domácí spätzle je jednoduchá a levná záležitost, podávat je můžete jako rychlý oběd nebo vydatnou večeři. Vyzkoušejte zapečené spätzle se směsí čerstvých hub, bylinek, slaniny a oblíbeného sýra.

Hodnocení receptu je 5,0 (33×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby odležení těsta

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 347 kJ /
2 473 kcal
Bílkoviny98,12 g
Tuky136,60 g
Vláknina11,70 g
Cholesterol 946 mg
Sodík 3,47 g
Sůl8,53 g
Sacharidy208,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Těsto na spätzle vyšleháme dohladka, až se začnou tvořit bublinky. Těsto je o něco tužší než na lívance. Necháme 15 minut odpočinout. Krok 2: Mezitím na másle osmažíme dohněda nakrájenou cibuli se slaninou, vyjmeme, přidáme ještě kousek másla a podusíme osolené houby. Krok 3: Nasekáme bylinky a nastrouháme nahrubo sýr. Krok 4: Do hrnce dáme vařit vodu a pomocí speciálního pomocníka na spätzle nebo halušky (viz. foto) postupně po dávkách " strouháme" do vody spätzle. Jakmile vyplavou (pár vteřin), sítkem je vybereme a vložíme do zapékací mísy nebo pekáčku. Krok 5: Když jsou všechny uvařené, smícháme je s cibulí, slaninou, houbami, bylinkami a sýrem a přesuneme do rozpálené trouby na 200 °C krátce zapéct.

TIP: Co udělat z hub - 21 receptů na houbová jídla

Zveřejněno 5. 9. 2013

Poznámka autorky 1974andrea

Vím, že tady jsou domácí spätzle, ale všechny jsou z polohrubé nebo hrubé mouky. My je doma dělali a děláme z hladké a přijdou mi lepší.

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí spätzle s houbami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gy8D

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí spätzle s houbami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gy8D

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (38)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:-)<3:yes::yes: Moc dobré, dělám také místo flíčků. :-K

Recept mám dlouho uložený, ale měla jsem obavy, že se mi špecle nepovedou. Zbytečně. Jsou skvělé a jednoduché. Recept přidávám k oblíbeným, moc jsme si pochutnali:yes::yes::yes:

Oni spätzle jsou původem z Bavorska a tam jak známo s hladkou moukou nekamarádí. ;-)

Hledala jsem nějaký recept na spätzle a vybrala jsem si ten Tvůj. Dobrá volba:yes:, chutnalo nám:-p.

Zdena z JM:Že bych obešla taky místní topoly? :-D Myslím ale , že žádný vykotlaný tu není:-S Tak ti přeji úspěšný lup :-D

1974andrea:Andry,úplně náhodou jsem ji objevila ve vykotlaném pařezu z topolu,kolem kterého denně chodím.Ale bohužel o ní ví ještě někdo jiný,protože když jsem ji objevila,tak do druhého dne zmizela.Minulý týden jsem byla rychlejší zase já.Dnes jdu na procházku opět s nožíkem.Teď jak je vlhko a bylo pár teplých dní,tak roste,jak divá.Ale vím,že tady v okolí na topolech opravdu roste.Kamarád mi občas přinese,ale svoje místečka samozřejmě nechce prozradit:-(

Zdena z JM:Zdeničko, tos mi udělala radost, díky moc za milou zprávu:-K A u vás roste hlíva normálně divoce někde na pařezích?:-O Taky bych chtěla takovej:-D

Minulý týden jsem si z procházky s pejskama přinesla trs hlívy ústřičné a přemýšlela,co s ní.Vyzkoušela jsem tenhle recept a byla to správná volba.Moc jsme si všichni pochutnali.:-p

doublemama:Není zač a pokud vyzkoušíte, doufám, že si pochutnáte. Díky:-K

doublemama 8. 10. 2013 19:19
Vypada to super..Lovila jsem tu co jineho s houbami krom klasiky jako smazenice atd....Super receptik.Diky:-p

:-pTo mi uteklo:-O Krása, Andy, přidávám další zasloužený bod :yes:

Jirka25:Díky:-K Uvařeno a ochutnáno?

Výborné!!!

Jednoduché a přesto skvělé!:yes::-p

Tématické fráze:
spätzle, spetzle, recepty na spatzle, rakouské spätzle, spätzle recept, domácí spatzle, recept na domácí špecle, spätzle se sýrem, houby recepty, rakouské špecle, zapečené spätzle, spetzle recept, domácí noky s houbami a bylinkami, recept na spatzle, recept na spatzle, spatzle recepty, spatzle se slaninou, co jsou spätzle, spazle, domácí špecle

Suroviny:
mouka hladká, mléko, vejce, sůl, houby čerstvé, slanina, cibule, petrželka, libeček, sýr tvrdý, sůl, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu