Strouhaná citrónová kůra
Máte-li k dispozici bio citrony, neváhejte a připravte si vlastní strouhanou kůru pro sladké pečení. Takovou vůni, jaká se line z čerstvě připravené drti kůry čerstvých citronu, nepořídíte v žádné kupované.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 199 kJ / 765 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,12 g |
Tuky | 8,64 g |
Vláknina | 49,68 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 86 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 131,76 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 10. 10. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Strouhaná citrónová kůra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J15l
Moje poznámka
Strouhaná citrónová kůra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J15l
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Kosmatice se sýrem vhodné pro diabetiky
Přidáno před 12 hodinami
Arabský hummus
Přidáno před 14 hodinami
Cuketová placka vhodná pro diabetiky
Přidáno před 14 hodinami
Pórkový krém
Přidáno před 19 hodinami
Penne s kuřecím masem, brokolicí a mascarpone
Přidáno před 19 hodinami
Poháry s jogurtem a chia semínky
Přidáno 21. 5. 2025 06:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodové muffiny
Petra.21 před 27 minutami
Čevabčiči se sýrem
E. J. K. před 8 hodinami
Domácí rohlíky jako z pekárny
Jedlik před 10 hodinami
Muffiny s kousky čokolády
Nikolw před 11 hodinami
Zapečené brambory s uzeným masem a smetanou
Jasminka4 před 13 hodinami
Vaječný salát se sýrem
panilek před 13 hodinami
Kynutý pletenec s tvarohem a švestkami
habis před 13 hodinami
Francouzské brambory
Lucek před 13 hodinami
Gnocchi zapečené se smetanou, pórkem a anglickou slaninou
Lucek před 13 hodinami
Jahodové nic se špaldovým korpusem
iveta.kroul před 14 hodinami
Tématické fráze:
citronová kůra,
jak zpracovat citrony,
kůra z citrónu,
jak omýt citron,
citronová kůra v cukru,
jak zpracovat citronovou kůru,
proslazená citronová kůra,
jak omýt citrony,
jak zpracovat citron,
bio citrony,
citronová kůra s cukrem,
naatrouhana kura z citronu s chemii,
citron kůra,
kůra s citronu,
kandovana kura citronova,
jak omyt citronovou kuru,
jak strouhat citronovou kůru,
citrónová kůra zavařená,
jak spracovat citrony,
citronová kůra použití
Suroviny:
citron,
cukr krupice
Komentáře (24)
Je to výborná věc. Vždyť ne všichni žijeme ve městě, kde je přehršle obchodů. My na vesnici v horách, nakupujeme pokud jsme v městě ve velkém a potom to musíme nějak zpracovat.
http://www.biospotrebitel.sk/clanok/535-ecka-a-bio...
a štávu jsem zamrazila do kostek..
Kůra v mrazáku je ale určitě lepší než ji proslazovat
V cukru jsem kůru ještě nezkoušela (ale četla jsem o tom), a mám ji nastrouhanou v dobře zavřené krabičce v mrazáku. Jen tak, bez ničeho. Kúpim
AniCiz: Když koupím biocitrony ve větším množství, kůru usuším a šťávu zmrazím. Je to šetrnější a podle mne lepší než sterilovat s cukrem
www.toprecepty.cz/recept/5529-citronova-kura-do-peciva/