Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 934 kJ / 1 896 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 107,79 g |
| Tuky | 84,26 g |
| Vláknina | 89,42 g |
| Cholesterol | 400 mg |
| Sodík | 296 mg |
| Sůl | 0,74 g |
| Sacharidy | 134,51 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cizrnu namočíme den předem a poté ji uvaříme doměkka a scedíme.
Do hmoždíře dáme nasekaný česnek, římský kmín, koriandr sušený i čerstvý a chilli papričky. Vše utřeme na pastu. Krok 2: V pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje a orestujeme nadrobno nakrájenou červenou cibuli. Přidáme mleté maso a rovněž ho orestujeme ze všech stran. Vařečkou maso od sebe oddělujeme. Když změní barvu, tak ho osolíme a přidáme směs z hmoždíře. Přidáme ještě rajčatový protlak, promícháme a vše podusíme. Přisypeme uvařenou cizrnu a dosolíme. Krok 3: Směsí naplníme paprikové lusky. Smetanu prošleháme s rajčatovým pyré a trochu osolíme. Tuto omáčku dáme na dno zapékací misky, položíme do ní naplněné lusky a vložíme do trouby, předehřáté na 200°C.
Pečeme 30 minut přikryté pokličkou a pak odkryté ještě 20-25 minut dopékáme.
Podáváme s kopečkem rýže.
Do hmoždíře dáme nasekaný česnek, římský kmín, koriandr sušený i čerstvý a chilli papričky. Vše utřeme na pastu. Krok 2: V pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje a orestujeme nadrobno nakrájenou červenou cibuli. Přidáme mleté maso a rovněž ho orestujeme ze všech stran. Vařečkou maso od sebe oddělujeme. Když změní barvu, tak ho osolíme a přidáme směs z hmoždíře. Přidáme ještě rajčatový protlak, promícháme a vše podusíme. Přisypeme uvařenou cizrnu a dosolíme. Krok 3: Směsí naplníme paprikové lusky. Smetanu prošleháme s rajčatovým pyré a trochu osolíme. Tuto omáčku dáme na dno zapékací misky, položíme do ní naplněné lusky a vložíme do trouby, předehřáté na 200°C.
Pečeme 30 minut přikryté pokličkou a pak odkryté ještě 20-25 minut dopékáme.
Podáváme s kopečkem rýže.
Zveřejněno 13. 10. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Paprikové lusky plněné mletým masem a cizrnou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jBDz
Moje poznámka
Paprikové lusky plněné mletým masem a cizrnou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jBDz
Nejnovější recepty
Smažený pórek v těstíčku
Přidáno před 1 hodinou
Jednohubky s tresčími játry, červenou cibulí a řeřichou
Přidáno před 2 hodinami
Rolky ze šunkového salámu
Přidáno před 2 hodinami
Těstovinové vafle jako příloha
Přidáno před 9 hodinami
Kuře na paprice podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 10 hodinami
Domácí veka
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Těsto na pizzu
[email protected] před 15 minutami
Tvarohová pizza
veronika_straka před 38 minutami
Salát Coleslaw
ivanc před 58 minutami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Stesticko před 1 hodinou
Asijský pikantní zelný salát
Fitulka před 1 hodinou
Roládky z toustového chleba
Fitulka před 1 hodinou
"Tatarák" z tvarůžků a camembertu
Fitulka před 1 hodinou
Cibulová polévka
AndreaRinger před 2 hodinami
Hovězí plátky na zelenině a houbách
Therak před 2 hodinami
Salát z hlávkového zelí
poirotka před 2 hodinami
Tématické fráze:
plněné paprikové lusky,
paprikovy lusk,
plneny paprikovy lusk,
plněný paprikový lusk recept,
plněný paprikový lusk - recept,
paprikový lusk recept,
paprikový lusk s masem,
plněné paprikové lusky v troubě,
paprikové lusky,
paprikové lusky plněné,
sekaná s cizrnou,
plnene lusky,
recept plněný paprikový lusk,
paprykovy lusk,
plněný lusk,
plněne papriky mletým masem,
paprikové lusky plněné masem,
paprikovej lusk,
plnený paprykový lusk,
paprikoví lusk
Suroviny:
paprika čerstvá červená,
maso hovězí mleté,
cizrna,
cibule červená,
protlak rajčatový,
česnek,
smetana ke šlehání,
pyré rajčatové,
římský kmín mletý,
koriandr,
nať koriandrová,
chilli paprika čerstvá,
olej olivový,
sůl
Komentáře (6)