Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní krkovička se smetanovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,8 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 401 kJ /
574 kcal
Bílkoviny4,06 g
Tuky31,42 g
Vláknina3,41 g
Cholesterol 100 mg
Sodík 38 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy67,02 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky masa osolíme a opepříme (neklepeme) a dáme do lehce vymazaného pekáčku. Vložíme do trouby rozpálené na 250°C a pečeme půl hodimy do červena. Občas můžeme podlít malým množstvím vody (ta by se měla na závěr zcela vypařit). Krok 2: Mezitím v misce rozšleháme vodu, šlehačku, med, hladkou mouku, kakao a koření.
Pekáček po půl hodině vyjmeme, zalijeme připravenou směsí a vrátíme do trouby na další půlhodinku.
Podáváme s různě upravenými brambory nebo s čerstvým pečivem.

Zveřejněno 14. 10. 2009

Poznámka autorky Eliza

Pokud bychom chtěli pokrmu přidat slavnostnější akcent, poklademe maso na posledních 3-5 minut pečení plátky hermelínu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/APjO

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/APjO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (27)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

dneska opět k obědu, moc nám chutná.
Tentokrát jsem stačila i vyfotit

dnes jsem krkovičku vařila k večeři pro návštěvu. Nakonec jsem dala i ty plátky hermelínu. Všem sedělaly boule za ušima a moc chválili. Musela jsem jim vytisknout recept. opravdu už dlouho jsem si tak nepochutnala. <3:-K
Určitě jsem nevařila naposled

Vietnamko, já si tam sójovku představit nedovedu, ale pokud vám to tak chutná, tak proč ne. Moje maminka dává sójovku snad do všeho, co potřebuje nějak dochutit a tak se mi trochu přejedla...;-) Tady zvláštní nahořklo-sladkou příchuť obstarává to holandské kakao. Se ztuhnutím vychladlé omáčky zkušenost nemám, vždy jsme ji jedli teplou. Ale ani to si nedovedu představit, med mi nikdy v marinádě ani omáčkové směsi neztuhl, ani po vychladnutí...Tak nevím, čím to. Ale hlavně, že chutnalo, to je důležité. ;-):-K

vietnamka 5. 9. 2010 19:09
Urobila som to. Nie je to zle, najma ked som tam pridala sojovu omacku. Neviem, mozno som prilis zvyknuta na kombinaciu med-sojova omacka, ale mne to bez tej sojovky nemalo smrnc. Tiez by som tam dala este trosku viac smotany, po vychladnuti ten med stuhne a omacka ma konzistenciu podobnu oskrabkom z hrnca po vareni pudingu . Ale inak naozaj dobre, pochutili sme si.

Moc hezky vypadající recept, určitě i dobře chutná. Dávám si ho k oblíbeným a určitě brzy vyzkouším. Jsem tu krátce a zatím jsem spíš hledala novou inspiraci, ale určitě brzy přidám i svoje výtvory. . . :-)

Ukladám,vyzerá to nádherne:yes:

Elizo, moc dobré :yes: Syn se ptal, co to je za zvláštní chuť :-)) tak jsem mu pak prozradila ingredience :yes: Chutnalo všem, podlila jsem trochu víc, aby bylo více omáčky a podávala s rýží. Přidávám fotečku

Tak tohle si ukládám taky a určitě v brzké době vyzkouším. Vypadá to moc zajímavě a tak se už těším.:-)):yes:

Jejda, Evičko, koukám, že jsi sem přidala obrázek a já si ho ani nevšimla...:-8
Tak dodatečně děkuju :-K. Jsem ráda, že jste si pochutnali (i když už je to víc než měsíc...:-* ).

Eliza krkovička byla u nás v sobotu a byla to mňamka:-p:-p zařazuji do oblíbených a bude u nás často:-K recepty jsem už rozdala po rodině.:yes::yes:Zdovolením,jsem přidala obrázek;-)

Děkuji za body a těším se, až někdo vyzkoušíte :-).
Evičko, já vím... Odkládám, buď nemám čas a nebo odvahu (to víc). Odepíšu ti, až budu mít chvilku.

Eliza ty zoubky neodkládej;-);-):-K

Krásný recept, chilli a kakao je dnes už ne úplně neznámá kombinace.Eliz jednoduché, chutné a téměř bez práce-určitě zkusímběhem víkendu.:yes:Bodík letí:yes:

Zajímavé stojí to za vyzkoušení.Mám ráda různé kombinace které by někdo řekl,že nejdou k sobě,ale ve výsledku je to výborná věc.;-):-p Nejsem příznivcem vaření jak se říká na jedno kopyto bez fantazie a proto posílám také bod.:yes:

Tématické fráze:
krkovice nejlepší recepty, krkovice s rýží nejlepší recepty, krkovička s rýží, krkovice s rýží, vepřová krkovice s omáčkou, pikantni krkovicka, krkovička recepty, krkovicka na medu, recepty z krkovice, veprova krkovicka s omackou, nejlepší recepty z krkovice, pikantní krkovice, vepřová krkovice s rýží, krkovice recepty, veprove maso se smetanovou omackou, pikantni veprova krkovice, vepřova krkovicka s rýží, recepty na sobotu, krkovička s rýží recepty, krkovička recept

Suroviny:
krkovice vepřová, smetana ke šlehání, voda, mouka hladká, med, kakao, koření oregáno sušené, chilli, pepř, sůl, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu