Jahodovo-tvarohové pokušení
Lehký tvarohový krém, sladké jahody a nadýchaný piškot nebo sušenkový základ – tohle pokušení v sobě spojuje svěžest léta a jemnost domácího dezertu. Ideální pro slavnostní příležitosti i jen tak, když dostanete chuť na něco dobrého.
Suroviny pro 1 kus
dortová forma o průměru 24 cm
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 012 kJ / 959 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 27,88 g |
| Tuky | 28,67 g |
| Vláknina | 11,80 g |
| Cholesterol | 520 mg |
| Sodík | 278 mg |
| Sůl | 0,93 g |
| Sacharidy | 141,47 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dortovou formu o průměru 24 cm vyložíme pečicím papírem.
Krok 2: Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C.
Krok 3: Vejce ušleháme s cukrem do hustého krému. Všleháme olej, mléko a vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Krok 4: Těsto přelijeme do dortové formy, vložíme do trouby a pečeme na 180 °C přibližně 15-20 minut, zkusíme špejlí.
Krok 5: Na tvarohový krém ušleháme do tuha šlehačku, vešleháme cukr a tvaroh.
Krok 6: Do hrníčku nalijeme horkou vodu, vsypeme želatinu, necháme nabobtnat za občasného zamíchání, jakmile začne lehce tuhnout, všleháme do tvarohové směsi.
Krok 7: Směs nalijeme na vychladlý korpus a dáme chladit do ledničky.
Krok 8: Na jahodovou vrstvu rozmixujeme jahody, osladíme podle chuti cukrem moučka.
Krok 9: Do hrníčku nalijeme horkou vodu, vsypeme želatinu a necháme nabobtnat za občasného zamíchání. Jakmile začne lehce tuhnout, všleháme do jahodové směsi.
Krok 10: Jahodovou směs nalijeme na částečně ztuhlou tvarohovou vrstvu a vše necháme vychladit a ztuhnout v lednici, nejlépe do rána. Poté zdobíme šlehačkou, cukrovou polevou, ovocem.
Zveřejněno 30. 9. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jahodovo-tvarohové pokušení
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/myXr
Moje poznámka
Jahodovo-tvarohové pokušení
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/myXr
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 17 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 18 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 18 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 20 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 23 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 51 minutami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 54 minutami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 1 hodinou
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 2 hodinami
Kávový krém do dortu (retro)
Cikitaka před 2 hodinami
Bezlepkové banánové muffiny
xfikejzova02 před 3 hodinami
Domácí chléb II.
Penkapa před 4 hodinami
Bramboračka
danal před 5 hodinami
Dalmatské čufty
Ceesay před 13 hodinami
Tématické fráze:
dort za studena s ovocem a zakysanou smetanou,
zelatina za studena,
želatinový ztužovač za studena dr.oetker,
jak dlouho tuhne zelatina,
želatinový ztužovač za studena,
želatinový ztužovač,
želatinový ztužovač za studena dr. oetker,
želatina za studena dr oetker,
příprava sypké želatiny,
tvarohové pokušení,
jahodovotvarohove řezy,
želatina za studena dr.oetker,
jahodovo tvarohový dort,
sypká želatina,
želatina do krému za studena,
želatina do tvarohu za studena,
želatina do krémů,
jahodový dort se zakysanou smetanou a tvarohem,
jahodovy dort za studena se zakysanou smetanou,
tvaroh a želatina
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
olej,
mléko,
mouka polohrubá,
kypřící prášek do pečiva,
tvaroh měkký,
šlehačka,
želatina,
voda,
cukr,
jahody,
želatina,
voda,
cukr,
šlehačka,
poleva cukrová,
ovoce
Komentáře (69)
isindy:
Já mám třeba želatinu na 250ml šťávy,takže musím dát dvě.Zálaží co máte za želatinu
dělala jsem na plech všechno z dvojité dávky,do jahod jsem dala červené želé a do tvaroh.krému želatinový ztužovač.
už se těším