Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 054 kJ / 2 642 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 290,79 g | 
| Tuky | 148,70 g | 
| Vláknina | 11,65 g | 
| Cholesterol | 792 mg | 
| Sodík | 3,53 g | 
| Sůl | 8,60 g | 
| Sacharidy | 31,67 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Vepřovou pečeni převážeme motouzem, tak aby udržela kulatý tvar. Připravíme debrecínské párky, které dáme zmrazit (lépe se tak bude pečeně plnit). Do převázané vepřové pečeně uděláme tenkým dlouhým nožem skrz celou délku otvor. Tento vyplníme párkem.
	Krok 2: Stejně postupujeme i se zbytkem párků. Maso následně na povrchu bohatě osolíme a obalíme ve směsi koření.
	Krok 3: Připravíme pomalý hrnec (dále jen PH). Na pánvi rozpustíme dvě lžíce vepřového sádla a opečeme na něm celou pečeni ze všech stran. Opečené maso přendáme do připraveného PH.
	Krok 4: Do výpeku z masa vložíme nakrájené cibule, mrkev a celer a lehce opečeme a poté přidáme k masu do PH. Podlijeme 1/2 litrem vývaru, přidáme 2 bobkové listy a PH přikryjeme pokličkou a připravujeme v poloze LOW cca 5 hodin.
	Krok 5: Maso poté vyjmeme a udržujeme v teple. Lžičku vepřového sádla, smícháme se lžicí hladké mouky. Přidáme do PH k výpeku na zahuštění. Promícháme a necháme ještě 30 minut na program LOW probublávat.
	Krok 6: Poté omáčku scedíme a dochutíme dle potřeb solí a pepřem. Z masa odstraníme motouz a velmi ostrým nožem krájíme na silnější plátky. Příloha šťouchané brambory.
Zveřejněno 18. 11. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Debrecínská vepřová pečeně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZyOQ
Moje poznámka
					
				
Debrecínská vepřová pečeně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZyOQ
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 7 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 9 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 11 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 14 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 3 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 5 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 6 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 6 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 7 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 8 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 8 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 9 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 9 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 9 hodinami
						Tématické fráze:
						
							debrecínská pečeně, 
						
						
							debrecínská omáčka, 
						
						
							debrecínská pečeně recept, 
						
						
							vepřová pečeně, 
						
						
							debrecínská pečeně složení, 
						
						
							debrecínská, 
						
						
							recepty debrecínská pečeně, 
						
						
							veprova pecene recept, 
						
						
							vepřová pečeňe recepty, 
						
						
							recepty z vepřové pečeně, 
						
						
							recept na vepřovou pečeni, 
						
						
							domácí debrecínská pečeně, 
						
						
							febrecinska pečeně, 
						
						
							recept debrecínská pečeně, 
						
						
							debrecínská pečeně recepty, 
						
						
							debrecínská pečeně-recept, 
						
						
							debrecínská  pečeně, 
						
						
							omáčka debrecínská, 
						
						
							recept na debrecínskou pečeni, 
						
						
							vepřová pečeně s parkem
						
					
						Suroviny:
						
							kotleta vepřová, 
						
						
							párky, 
						
						
							cibule, 
						
						
							mrkev, 
						
						
							bulva celerová, 
						
						
							vývar, 
						
						
							bobkový list, 
						
						
							sádlo vepřové, 
						
						
							koření staročech
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
	
Komentáře (12)