Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 104 kJ / 264 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,70 g |
Tuky | 18,90 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 648 mg |
Sodík | 249 mg |
Sůl | 0,53 g |
Sacharidy | 1,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plátky sýra potřeme ostrým feferonovým krémem nebo ostrou harissou a dáme na 2 hodiny do chladu. Vejce ušleháme se škrobovou moučkou (nebo s hladkou moukou) přidáme nasekané bylinky a nakonec sýr obalíme v domácí strouhance.
Krok 2: Ještě jednou sýr obalíme ve vejcích a strouhance. Takto dvakrát obalené plátky sýra dáme na cca 20 - 30 minut na mrazák. Pak jej hned po vyndání z mrazáku, smažíme zprudka na oleji z obou stran.Sýr nevytéká a je pikantní.
Krok 3: Nesolíme, neboť feferonkový krém je dost slaný. Podáváme s opečeným bramborem a dipem z jogurtu, cibulky, soli a bylinek nebo s tatarkou.
Zveřejněno 3. 12. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Smažená sýrová ostřejší pochoutka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ev8Y
Moje poznámka
Smažená sýrová ostřejší pochoutka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ev8Y
Nejnovější recepty
Švestková povidla s kořením
Přidáno před 13 hodinami
Krémové rizoto s houbami a slaninou
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí s pórkem a rajčaty
Přidáno před 14 hodinami
Lilkové placičky s mozzarellou
Přidáno před 18 hodinami
Cuketová pomazánka
Přidáno před 23 hodinami
Vepřová pečeně se švestkami
Přidáno 22. 8. 2025 09:00:04
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pikantní kuřecí stripsy
katkasar@seznam.cz před 18 minutami
Domácí mátový sirup
petasek000 před 33 minutami
Banánové lívance
VeruH. před 39 minutami
Křehký koláč s mákem, tvarohem a švestkami
Jajav před 1 hodinou
Červené zelí s jablky
Jaroslav.gois@gmail.com před 1 hodinou
Polévka koprová - kulajda
AnnaBrodakova před 1 hodinou
Kuřecí řízky v jogurtu
LADIDUSAN před 1 hodinou
Kedlubnová polévka
Topreceptyzk před 1 hodinou
Karlovarské knedlíky I
Rybicka1971 před 1 hodinou
Uzená krkovice pečená na zelí s bramborami
karol67 před 2 hodinami
Tématické fráze:
smažená sýrová jehla,
sýrová jehla,
na kolik smažit sýr,
recepty s feferonovým krémem,
sýrová smaženka recept,
eidam do mrazničky,
syrovà jehla smaženà,
eidam do mražáku,
pochoutky recepty,
na kolik smažit obaleny sýr,
recept na sýrové smaž,
smažená cibulka na kolo,
eidam z mrazaku,
smažená kola,
smaženky z eidamu,
jake syry do mrazáku,
sýrová smaženka,
smaženky z nivy a eidamu,
nastruhaný sýr,
na kolik smazime syr
Suroviny:
sýr eidam,
vejce,
moučka škrobová,
harissa,
strouhanka,
olej,
petrželka,
libeček
Komentáře (33)
A ještě přidám svoji trošku do mlýna k vytékání sýra... Od kamarádky jsem okoukla prima věc... Smažím sýr jen na malém množství tuku. I když náhodou vyteče, rozteče se do pánve a krásně se opeče. Ve velkém množství tuku se sýr vždycky vyškvaří do "čehosi" ... co se nedá jíst.
Mrzí ma, ak musím písat, ze to vsetko (mám na mysli roztekanie syra) je spôsobené hrúbkou syra, ktorý pouzijete. My pouzívame holandský Edam (nie Eidam ako písu v Ceskoslovensku). Je nakrájaný strojom a balený po plátkoch. Hrúbka je asi 2-3 mm. Plátky sú velké a tak ich skladáme na polovicu, do ktorej dávame sunku. Obalujeme ich tak, ako vsetci (trojobal).
Este nikdy! sa neroztiekol.