Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lněné bulky bez mouky

Malé nadýchané bulky z lněného semínka vás okouzlí svou jemnou oříškovou chutí a vláčnou strukturou. Jsou čerstvé, zdravé a skvělé třeba ke snídani.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

petram petram

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 kusy

2kusy

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 764 kJ /
661 kcal
Bílkoviny35,43 g
Tuky46,21 g
Vláknina20,35 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 170 mg
Sůl0,56 g
Sacharidy15,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 180 °C. Krok 2: V míse smícháme všechny suché ingredience – lněné semínko, sezam, chlebové koření, sůl a prášek do pečiva. Přidáme vejce a vodu a dobře promícháme, dokud nevznikne lepivé těsto. Krok 3: Těsto rozdělíme do silikonových formiček na muffiny. Nemusíme je vymazávat olejem, protože silikon je nepřilnavý. Těsto necháme chvíli odstát, aby se semínka napila tekutiny. Krok 4: Pečeme 20 minut v předehřáté troubě, dokud bulky nezezlátnou a nejsou pevné na dotek. Po upečení je vyklopíme a necháme vychladnout na mřížce, aby se nezapařily.

Zveřejněno 5. 12. 2013

Poznámka autorky petram

Tradičně chlebové koření obsahuje kmín, koriandr a fenykl, někdy se přidává i anýz nebo další přísady podle receptury.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Lněné bulky bez mouky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1q6V

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Lněné bulky bez mouky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1q6V

Marie

Komentáře (15)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Jana: Děkuji za vyzkoušení, jsem ráda, že se recept líbí.

tak jsem bulky udělala, jak z mandlí tak z lněných semínek, je to úžasný nápad a je to jedlé.bohužel jsem to přesolila, a to dost, nic méně třetí várka už byla fajn, tak to občas udělám, neb je to zdraví prospěšné a každá změna receptu je vítaná. :-p :yes:

to je sexy prurez! Laka me to, zkusim se po tech seminkach podivat, ale nemam mlynek, takze budu muset koupit mlete a hned napict, vsak napecene se da vzdy zamrazit. Diky a napad a nadherne vypadajici muffinek, davam bodik a hned zejtra se pujdu podivat do obchodu po tech seminkach:yes::-K

medmic: bohužiaľ, neide. Ľanové semienka sú veľmi malé, lietalo mi to tam popod a ponad nože, skúšala som to kedysi, ale fakt ostali celé potvory :-D:-D:-D

medmic: Netuším, nezkoušela jsem to. Předpokládám, že by na to byl potřeba kvalitní mixer s hlubokou nádobou. Jinak se semínka rozlétnou po stěnách.
Jako alternativa mě ještě napadá ruční mlýnek na kávu.

Skvělý nápad, technická otázka. Mixérem je jde rozdrtit také do požadované hrubosti?

Úžasné :-p to musím udělat sestře :-K :yes:

Zajímavý recept a nufinky vypadají krásně:yes::yes:+3

petram: Kouzelne babovicky!

tejaja: No vidíš a já měla vždycky strach, aby prostě nežluklo, tak kupuju jen na spotřebu, ne do zásoby. Souhlas, do chleba ho dávám taky.

Veľmi zaujímavé :yes::-) Ľanové semienká mám doma vždy, pridávam ich do chleba. Laďka, kupujem ich v Metre, vo veľkom 1 kg balení, a ešte sami nestalo, aby stratilo na kvalite. Držím ho v kumbále na chodbe, teda teplota ako v byte. A odsypávam si do malej fľaštičky,ktorú mám v kuchyni.
Mleté som nekupovala, ani doma nemlela, ale toto ma veľmi láka vyskúšať. Vďaka za recept. ;-):yes:

petram: Pravda je, že neskladuji také, protože muž klidně schroupe celý pytlík k televizi - teda nejen lněné, aby bylo jasno,:-D:-D:-D
Takže máš asi pravdu, že by v lednici vydrželo déle, také ale nepřežije pár dní :-)):-)):-)). Vyzkouším, na řezu jsou pěkné :yes::yes::yes:

spagetka: Já lněné semínko skladuji v lednici, i namleté tak vydrží několik měsíců. Ale tak dlouho poslední doboustejně nevydrží, naše spotřeba se notně zvýšila právě po objevení těchto bulek :-)

Já bYch ještě doplnila, že lněné semínko rychle žlukne a mleté ještě rychleji. Určitě je lepší vždy si umlít čerstvé.
Petruš, neumím si to úplně bez mouky představit, ae fotka vypadá moc lákavě. Bez mouky i vhodné pro diabetiky :yes::yes::yes:
Dám na tebe a vyzkouším ;-):-p:yes:

Tématické fráze:
lněna mouka recepty, lněná mouka, recepty z lněné mouky, lněná mouka recept, lněný chléb bez mouky, chléb z lněné mouky, lněné bulky, mleté lněné semínko recepty, chleba z lněné mouky, mleté lněné semínko recept, pečivo z lněné mouky, chleb z lneneho seminka, chleba z lneneho seminka, ruční mlýnek na lněné semínko, lnene pecivo, recepty ze lněné mouky, mlýnek na lněné semínko, bulky z lněného semínka, pečivo ze lněné mouky, chléb ze lněné mouky

Suroviny:
semínka lněná, semínka sezamová, koření chlebové, sůl, prášek do pečiva, voda, vejce

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu
]
]