Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí plátky s kapustou a hořčicí

Hodnocení receptu je 4,7 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 80 min

100 min (20 min příprava + 80 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 494 kJ /
357 kcal
Bílkoviny14,23 g
Tuky1,42 g
Vláknina17,80 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 54 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy48,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji osmažíme pokrájanú cibuľu, pridáme papriku na prúžky. Opečieme na tom naklepané plátky mäsa, osolíme, okoreníme štipkou čierneho korenia, podlejeme vodou a dusíme. Krok 2: Keď je mäso skoro mäkké, pridáme ružičky, ak sú veľké, prekrojené na polky a dusíme do mäkka. Krok 3: Po zmäknutí vyberieme mäso aj ružičky, do šťavy vlejeme víno, v ktorom sme rozmiešali múku a horčicu, miešame a prevaríme. Krok 4: Na koniec obsah hrnca tyčovým mixérom môžeme rozmixovať. Na tanieri servírujeme mäso a ružičky, prelievame omáčkou.

TIP: Jak připravit růžičkovou kapustu

Zveřejněno 21. 10. 2009

Poznámka autora magdalenka

Robievam aj z bravčového mäsa, skúšala som aj s vykosteným kuracím stehnom, chutné je to vlastne z každého mäsa. Aspoň pre tých, ktorým ružičkový kel chutí...

Podávam obyčajne s varenými zemiakmi a cviklou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6X69

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6X69

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Marie Svarcova: dávno som nevarila, istú dobu, takto v zime, bolo často u nás na stole. A autorka fotky bola všestranne šikovná, škoda, že ju tu už nevidno.

:-)<3:yes::yes:recept se mi líbí a foto také :-K

Eliza:myslím, že hovädzie mäso, kapustičky, horčica, víno = veľmi dobrá kombinácia...dnes som varila tiež, ale nebolo hovädzie, tak iba s bravčovým plieckom. Manžel je potešený.

Vzpomínám si, že u nás také velmi chutnalo.:-p Díky za vytažení receptu.:yes:

Anna Kocikova: u nás chutí...;-)

Magdalenko moc hezký recept:-p+8:yes:Ta šťávička ochucená hořčicí a vínkem musí být hrozně fajn;-):yes:

Thomassinno, manželovi k tomuto extra chutí cviklový šalát...ale povinné to nie je...;-)

Ahááá ... dííky:-))
No, ale kombinaci kapusty a k ní ještě řepa - to si nedovedu chuťově představit:-O
Ale i tak, fotečky jsou krásné a jídlo určitě moc dobré, dávám bodík:yes:

thomassinno - řepa;-)

Co je prosím cvikľa? :-O

Magdalenko :-), předvařila jsem si včera večeři na dnes, samozřejmě ochutnala a musím poslat veliký bod a doporučení ostatním, kteří mají rádi kapustičky. Moc dobré...:-p Ď.

U nás v Lidli som ju včera kúpila...urob s normálnym kelom, bude to dobré aj tak. Ružičky sú trošililinku iné...;-)

magdalenko, musí to být růžičková kapusta? Ona teď fakt není:-(

;-):yes: dělám s vepř. masem

Magdalenko:-)krásný recept:-p.U nás jsme zeleninožr..(jedlíci):-p a v kombinaci s masem,jsme u talíře velmi šťastní:-p;-):-D.Tvůj rcp.ukládám a velmi ráda vyzkouším:-).Myslím,že další týdny nás čekají jen tvá jídla:-)) a na to se já osobně moc těším;-):-p.

To zní zajímavě.;-)

Začína sezóna ružičiek...a to biele víno tomu dáva fakt šmak!;-)

Magdalenko - hovězí, růžičková ....:-*:-*:-p:-p a můj muž ti bude neskonale vděčný.. Já mu to udělala z bíleho zelí a on - a takhle růžička by nebyla???:-D:-D:-p:-p:yes::yes:

No, to je fakt škoda. Měla bych zase hned hlad:-)):yes:

Magdalenko, je to taková škoda, že ty tvoje receptíky nefotíš, bylo by to mnohem krásnější;-)já podobně dělám s kapustou hlávkovou a ta je také s jakýmkoliv masem suprový. Dávám ti bodík a to prvníííí:yes:

Tématické fráze:
hovězí maso s kapustou, hovězí s hořčicí, růžičková kapusta s hovězím masem, kapusta s hovězím, vepřové plátky s kapustou, hovězí kapusta, hovězí v kapustě, hovezi platky, recepty na hovezi polku, recepty z kapusty, hovezi s kapuctou, pokrmy z duseneho hovezy masa, recepty s dijonskou hořčicí, hovězí platky s hořticí, hovězí s kapustou ružičkovou, hovězí s růžičkovou kapustou, hovězí na hořčici, hovězí maso s hořčicí, ruzickova kapusta s horcici, top recepty hovězí kližka na hrubozrnné hořčici

Suroviny:
kýta hovězí, kapusta růžičková, olej, cibule, paprika čerstvá zelená, pepř mletý, víno bílé, hořčice, mouka hladká

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu