Husí prsa trpělivého kuchaře
Pomalu pečená a šťavnatá husí prsa s kůrčičkou na povrchu nesmí chybět na sváteční svatomartinské tabuli. Vaše trpělivost při dlouhém pečení bude odměněna rozpadajícím se masem. S variací knedlíků a zelí se skvěle hodí pro zvláštní příležitosti.
Postup přípravy
Zveřejněno 21. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Husí prsa trpělivého kuchaře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PQ2w
Moje poznámka
Husí prsa trpělivého kuchaře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PQ2w
Nejnovější recepty
Ostrá masová směs s rýží
Přidáno před 1 hodinou
Palačinky s dušenými jablky
Přidáno před 3 hodinami
Brokolicové karbanátky
Přidáno před 6 hodinami
Bramborová kaše s mrkví
Přidáno před 7 hodinami
Krůtí prsa s kokosovým mlékem a špenátem
Přidáno před 19 hodinami
Plátky z krkovičky s omáčkou ze zeleného pepře
Přidáno 28. 10. 2025 16:48:57
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pomazánka z nivy
Kajkajak před 39 minutami
Kuřecí řízek
Lida.Rose před 2 hodinami
Luxusní francouzský toustový chléb
boomgo před 2 hodinami
České kynuté buchty
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 4 hodinami
Dýně hokaido v křupavých placičkách
Alamatej před 5 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
kaminky před 6 hodinami
Zapečené brambory s mletým masem - jednoduché a chutné
Alicek před 7 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
brtna před 7 hodinami
Cookies s čokoládou
SofieA před 7 hodinami
Recept na rychlé muffiny s kousky čokolády
Sabina2006 před 7 hodinami
Tématické fráze:
husí prsa,
husí prsa recept,
husí prsíčka recept,
husi prsicka,
husí prsa recepty,
recept na husí prsa,
husi prso recept,
recept husí prsa,
husí prsíčka recepty,
pečená husí prsa,
recepty husí prsa,
konfitovaná husí prsa,
husí prso,
husí prsíčka minutka,
konfitovaná husa,
husi prsa pečená,
husí prsa s kostí,
husí speciality recepty,
husí prsa s kůží,
husý prsa
Suroviny:
prsa husí,
sůl,
kmín celý,
voda
Komentáře (25)
Dělám už po několikáté.
Jen máme starší mražená,tak jsem lehce přidala teplotu a peču déle.. ale těším se na výsledek
Chtěla bych tentokrát použít celou husu. Má s tím někdo zkušenosti
Postup připomíná konfitování a přesto že vím, že při konfitování nehraje hodina sem - hodina tam žádnou roli, tak jsem byl překvapen (avšak ne zaskočen) dobou přípravy. Trpělivý moc nejsem a šéfkuchař už vůbec ne, ale stejně nevím, kde jsem soudruh udělal chybu! Či to bylo množstvím masa (5kg), nebo bylo maso z houserů na plemeno, ale tepelná úprava (při 110°C) trvala 11 hodin! Naštěstí jsem s pečením začal den předem. Výsledek byl nakonec podle mých představ a i mačaft jídlo ocenil: dámy pochrochtávaly blahem a pánové si popínali opasky