Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová plec v paprikové omáčce

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy děláno v PH

děláno v PH

Suroviny pro 5

5

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 744 kJ /
1 134 kcal
Bílkoviny128,79 g
Tuky42,03 g
Vláknina15,87 g
Cholesterol 440 mg
Sodík 1,15 g
Sůl2,65 g
Sacharidy54,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřovou plec omyjeme, vysušíme, osolíme a posypeme Country kořením. Krok 2: Do PH dáme nahrubo nakrájenou cibuli, celé stroužky česneku, nahrubo nakrájené papriky a rajčata, pórek a lahůdkovou cibulku nakrájíme na špalíky, maso, zalijeme vývarem, nebo vodou s masoxem a dáme vařit na 3 hodiny. Krok 3: Mezi tím si uděláme jíšku z mouky a oleje, necháme jí vychladit. Krok 4: Po uplynutí doby vyndáme maso na prkénko a všechno ostatní rozmixujeme, dáme na plotýnku zahustíme jíškou, dochutíme cukrem, solí, kořením. Krok 5: Zredukujeme na množství omáčky, kolik potřebujeme. Krok 6: Maso vcelku nakrájíme na úhledné plátky a dáme do omáčky, zjemníme smetanou na šlehání, převaříme a hotovo.

Zveřejněno 13. 1. 2014

Poznámka autorky Bibinka

Omáčka má ještě lepší chuť druhý den, kdy se rozleží. Dá se dělat se stejným postupem na sporáku, jen kratší dobu a při vypaření doléváme vývar. Omáčka je pěkně jemná a chutná.

Podávala jsem s těstovinami, ale šly by i jiné přílohy.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6yxQ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6yxQ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Holky, nechala jsem si posílat Vaše receptíky každý den na e-mail. Jste šikovné kuchařinky a já se každý den moc těším na chvilku, až se zase podívám, co jste vytvořily. Moc Vám fandím:-K

Bibinko,mě by také chutnalo:-p:yes::-K

Martina:Martinko, jsem ráda, že vám chutnalo;-) S PH mám stejný názor:yes:

Receptík je super :-D
Pomalý hrnec je skvělý, koupila jsem si ho před rokem na doporučení některých kuchaříků tady z TOPek. Používám velmi často a nedám na něj dopustit. Chutě v jídlech jsou dokonale prolnuté, všechno měkké, ale nerozvařené. Oceňuji také ušetřený čas u plotny:-*. Váhavým doporučuju :-))

spagetka: Laďko, pomalý hrnec mám necelý rok a nemohu si ho vynachválit. Však sama uvidíš:-K

Bibinko, musí to být dobrota. Z plecka vařím často, mám ho raději než kýtu. No a v pomalém hrnci to musí být obzvláště šťavnaté.:-p:-p
+7

:yes::yes::-K:-p mně by chutnalo Jani :yes:

Jani, kujíííííííí:-K:-K:-K, no já musím začít vývarem, když manžílek oproti mému údivu nad koupí PH nebrblal:-D:-D:-D a on vývary rád, tuze rád ;-);-);-);-), ale tvůj receptík už je mezi dalšími kandidáty této kategorie.:yes::yes::yes::yes::yes:

spagetka:Ladi, tak to tam máš;-) a můžeš tím zítra začít:-D

:-p:-p:-p krása, jako malované, mňamka:yes:

Jani, nechceš to přendat do kategorie PH? To víš že myslím i na sebe, zítra budu šťastným majitelem PH:-D:-D:-D:-D:-D
Jinak líbí :-p:-p:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
omáčky z vepřového plecka, vepřové na papriková omáčka, omacka z veproveho plecka, vepřová plec omáčka, omacka z plecka, omáčka z vepřové plece, omáčky z vepřové plece, vepřová omáčka, omáčky z vepřového, omacky z plecka, vepřové plecko recepty, omáčka z plece, vepřová plec na paprice, vepřová paprika, vepřová omáčka na paprice, vepřová plec na paprice, vepřová plec, omačka s plecka, vepřová plec na paprice a česneku, omačka s vepřového plecka

Suroviny:
plec vepřová, cibule, pórek, paprika čerstvá červená, česnek, rajče cherry, cibule lahůdková, vývar masový, smetana ke šlehání, cukr, koření country, mouka, pepř, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu