Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažená okra s cibulí a červenou paprikou

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

arrefeena

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 750 kJ /
657 kcal
Bílkoviny17,31 g
Tuky25,06 g
Vláknina38,88 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,79 g
Sůl4,00 g
Sacharidy83,93 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Každou okru zlehka oškrabte, dobře opláchněte pod studenou vodou a poté odřízněte stopku. Svisle přeřízněte a dejte jí na stranu. Krok 2: Odstraňte semínka a jádro papriky a nakrájejte na 4 cm proužky. Přepůlte cibuli a nakrájejte jí na 5mm plátky. Krok 3: Rozehřejte wok na středním ohni, poté přidejte olej. Když je horký, ale ještě se z něj nekouří, přidejte směs koření č. 1. Krok 4: Sundejte wok z ohně a přidejte česnek. Vraťte wok na nízký oheň a opatrně restujte česnek 1 minutu, dokud není lehce zahnědlý. Krok 5: Přidejte okru, červenou papriku a cibuli. Zvyšte oheň na středně vysoký a restujte 2 minuty. Přidejte kajánský pepř a sůl a restujte další 3 minuty, poté přidejte garam masalu a 1 minutu smažte. Sundejte wok z ohně a okamžitě podávejte s rýží.

Zveřejněno 11. 1. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pKVr

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pKVr

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Betyna: Dobrý den. Kde berete semínka? Nebo máte vždy jen vlastní? A mohl bych od Vás pár získat? Tel. 603 816 944

Majka8:lilkem:-K

arrefeena:Dala by se okra v našich podmínkách nahradit něčím jiným?Recept se mně moc zamlouvá:yes:

zaprvé nemám kvalitní foták a zadruhé, když se fotí jídlo do kuchařky, tak se nedovaří a fotí se polotovar, který lépe vypadá. to s domácím jídlem nedělám. :-8

http://www.pkshine.com/wp-content/uploads/2010/11/...tady je to snad vidět lépe. je to hlavní jídlo a jí se to s chlebovou plackou nebo rýží. takhle se normálně v těch krajích jí, v česku také není každý den svíčková ;-)

Majka8:No a já se těšila ,že budeme mít tady nějaké arabské recepty z jehněčího,telecího ,kozího masa ,kachnu nebo tak něco na orientální spusob a ono je to pořád jenom něco červenýhe težce definovatelného na talíři Kuře nebo"okra" ! A u mnoha receptu ani nevím s čím se to jí, nebo jestli je příloha, nebo hlavní jídlo. Ale já vydržím číst a ono se to snad zlepší.
:-)

Betyna:Závidím,mně tady na severu nedozraje nic,natož okra:-//mohla bych vyzkoušet na chalupě u Phy,ale moc tomu nevěřím.

:yes: určitě vynikající - okru můžu v jakékoliv úpravě! Kdo má zahrádku, může si vypěstovat vlastní! Taky si pěstuju na záhonku (Jižní Morava)

a já nevím co je to okra?babulka62

Škoda, že u nás okru nezoženiem, :-// raz som ju jedla v Tatrách, a chutila mi. Tak ti dám aspoň bodík ;-)

ja to skusim zo zelenymi luskami spravit

Okra v našich podmínkách myslím nesehnatelná:-//

Moment

Tématické fráze:
smažená okra, okra recepty, okra recept, čím nahradit okru, recepty okra, červená paprika recepty, okra s, smazena ocra, červená paprika, okra smažená, rýže basmati s cibulkou a lusky, ryba s fazol luskami, recept na papriku červenou, smažit papriku s cibulí, fazol okra, recept na okru, recept na smazenou okru, okra, okra s čočkou, smažená okra?

Suroviny:
okra, paprika čerstvá červená, cibule, olej slunečnicový, česnek, rýže basmati, semínka hořčičná černá, římský kmín celý, pepř cayenský, sůl, koření garam masala

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu